LiveBiz
Femeia găseşte un câine rănit de 25 kg pe vârful muntelui şi îl coboară 11 km purtându-l pe umeri

Femeia găseşte un câine rănit de 25 kg pe vârful muntelui şi îl coboară 11 km purtându-l pe umeri

LiveBiz » Animale » Femeia găseşte un câine rănit de 25 kg pe vârful muntelui şi îl coboară 11 km purtându-l pe umeri

Când o tânără pe nume Tia şi tatăl ei în vârstă de 76 de ani au plecat în munţi în luna iulie a anului trecut, nu se aşteptau niciodată să găsească pe cineva care să-i însoţească pe drumul de întoarcere. Cu toate acestea, exact aşa s-a întâmplat.

Cei doi aveau cam trei ore de când porniseră în drumeţie, când pe traseu s-au întâlnit cu un câine grav rănit.

Proprietarul patrupedului era de negăsit.

YouTube

La o privire mai atentă, Tia şi tatăl ei au descoperit că patrupedul avea nişte leziuni grave şi, din păcate, nu putea să se mai deplaseze.

Se părea că bietul animal fusese abandonat în pustietate şi lăsat să moară.

YouTube

Totuşi, Tia şi tatăl ei nu aveau de gând să lase animalul să-şi găsească sfârşitul.

În ciuda faptului că patrupedul cântărea 25 de kilograme, ea a decis imediat că va transporta câinele rănit din munţi până într-un loc sigur.

YouTube

Uneori, pericolul şi situaţiile extreme ne fac să acţionăm în moduri de care nu ştiam niciodată că am fi capabili.

Probabil, la fel a simţit şi Tia, când a ridicat câinele masiv pe umeri şi a început lungul drum înapoi până în cel mai apropiat sat. Ştia că bietul câine nu ar fi putut să se descurce singur pe muntele abrupt, aşa că a fost nevoită să acţioneze în consecinţă.

YouTube

Pentru următoarele şase ore, Tia şi-a folosit toate puterile pentru a transporta câinele de 25 de kg până la baza muntelui.

O faptă cu totul impresionantă ce merită toate aprecierile.

„Am decis să-l transport până jos şi să caut ajutor. Era destul de grav rănit, aşa că nu a putut să meargă”, a declarat Tia într-un interviu pentru canalul de YouTube intitulat Pickler and Ben.

„A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut în viaţa mea”, povesteşte Tia.

YouTube

Intervievatorii i-au spus în glumă că are în mod sigur muşchi foarte puternici, iar Tia a râs şi a fost de acord. Se pare că tânăra practică gimnastica în mod intensiv, astfel încât nu era nimic nou pentru ea. Cu toate acestea, să transporţi un câine mai bine de şase ore coborând un munte nu este ceva banal.

Într-o imagine Tia apare culcată pe o stâncă, iar câinele stă aşezat pe umărul ei. Când a fost întrebată ce se întâmplă în fotografia respectivă, ea a explicat că era complet epuizată.

„Nu mai aveam pic de vlagă. Voiam să mă opresc. Am vrut să renunţ. Eram gata să plâng. Ştiţi, de fiecare dată când trebuia să-l pun jos, trebuia să mă aplec cu grijă şi să-l las uşor ca să nu-l rănesc”, povesteşte Tia.

YouTube

Cu toate acestea, Tia a continuat să meargă, în ciuda faptului că îşi simţea picioarele „ca şi cum ar fi urmat să se prăbuşească în orice moment”.

A salvat viaţa câinelui în acea zi!

Ulterior, Tia a reuşit să dea de urma proprietarilor câinelui şi să obţină mai multe informaţii despre ceea ce se întâmplase. Aceştia au povestit că patrupedul a alunecat pe o crăpătură înzăpezită şi a căzut de pe o stâncă aproape 30 de metri. Apoi, au văzut că acesta a continuat să se rostogolească încă 60 de metri şi, în acel moment, au presupus că animalul a murit. Din fericire, câinele a reuşit cumva să supravieţuiască.

YouTube

Tia a mai adăugat însă că recuperarea câinelui nu a fost uşoară.

A trebuit să-şi petreacă şase săptămâni purtând atele, apoi a trecut printr-o intervenţie chirurgicală pentru refacerea articulaţiei. Ligamentele câinelui au fost, de asemenea, rupte.

Este o bucurie imensă să ştim că patrupedul, care între timp a primit numele Boomer, este în siguranţă acum.

Distribuie articolul prietenilor tăi.

Ţi-a plăcut acest articol?