LiveBiz
Tinerii observă „o minge din spumă poliuretanică” rostogolindu-se pe stradă şi se grăbesc să-i salveze viaţa

Tinerii observă „o minge din spumă poliuretanică” rostogolindu-se pe stradă şi se grăbesc să-i salveze viaţa

LiveBiz » Animale » Tinerii observă „o minge din spumă poliuretanică” rostogolindu-se pe stradă şi se grăbesc să-i salveze viaţa

Din nefericire, se întâmplă tot timpul accidente îngrozitoare care implică animalele sălbatice şi nu numai, iar această biată veveriţă din New Brunswick, Canada, era pe punctul de a-şi pierde orice speranţă.

Cumva, veveriţa a reuşit să intre în contact cu o cantitate destul de mare de spumă poliuretanică pentru izolaţii, care i-a acoperit întregul corp, inclusiv ochii şi nările, după uscare.

Nemaiputând să vadă încotro merge, a găsit în cele din urmă un loc sub o maşină. Animalul avea nevoie disperată de ajutor.

Melanie Eagan

Jaydon Pettipas şi Aidan Hart, doi tineri adolescenţi, au observat brusc mai mulţi oameni adunaţi în jurul maşinii sub care se ascundea veveriţa. Au decis imediat să arunce o privire şi să încerce să scoată animalul de acolo, dar rozătoarea era practic de nerecunoscut.

Părea o scenă desprinsă dintr-un film cu mutanţi. Spuma izolatoare era extrem de bine prinsă şi uscată – neexistând nicio modalitate de a fi îndepărtată fără a afecta blana şi pielea animalului în acest proces. Veveriţa abia mai respira şi nu mai avea nici măcar puterea necesară de a se deplasa pe cont propriu.

Adolescenţii au simţit că li se frânge inima şi au vrut să facă tot ce le stă în putinţă pentru a ajuta bietul animal.

Melanie Eagan

Şi-au dat seama că şansele de supravieţuire erau minime şi au acţionat din instinct. Unul dintre ei a mers imediat la un magazin alimentar pentru a găsi o cutie care să le înlesnească transportul bietului animal. În tot acest timp şi-au sunat prietenii şi familiile, întrebându-i care ar fi cel mai bun lucru de făcut.

Din fericire, una dintre mame a reuşit să contacteze o clinică veterinară şi s-a oferit să conducă până acolo pentru a încerca să salveze veveriţa.

„După ce au apelat câţiva oameni pentru a le cere ajutorul, în cele din urma una dintre mamele băieţilor m-a sunat la clinică”, a declarat Dr. Melanie Eagan, de la St. George Veterinary Clinic, pentru The Dodo.

Medicul veterinar nu era sigur ce să facă fără să vadă veveriţa personal, aşa că cei doi tineri însoţiţi de mama unuia dintre ei s-au deplasat peste treizeci de kilometri până la Clinica Veterinară St. George.

Melanie Eagan

Erau încrezători că dr. Eagan va reuşi să îndepărteze toată spuma de pe corpul veveriţei, dar totodată ştiau că şansele de supravieţuire nu erau deloc optimiste. Când medicul a văzut în sfârşit felul în care arăta animalul, aproape că nu i-a venit să creadă că încă mai respiră.

„Abia se mai putea mişca şi chiar am fost uimită că încă mai era în viaţă – spuma îi blocase o bună parte din cavitatea bucală şi ambele nări”, îşi aminteşte medicul veterinar. „Veveriţa putea să-şi mişte picioarele din spate doar puţin, dar restul corpului său era pur şi simplu cimentat.”

Pentru a încerca îndepărtarea întregii spume, a fost nevoie ca veveriţa să fie sedată.

Medicul a folosit cu meticulozitate alcool izopropilic împreună cu un pieptene subţire pentru a încerca să îndepărteze spuma, bucată cu bucată. Chiar dacă veveriţa nu era prea mare, întregul proces a durat destul de mult. Când toată spuma a fost înlăturată, cei prezenţi au răsuflat uşuraţi. Din fericire, veveriţa părea într-o formă mult mai bună decât se aşteptau.

Melanie Eagan

„A durat aproximativ o oră”, a spus dr. Eagan. „A pierdut puţin din blană şi i-au apărut câteva iritaţii pe piele, dar în cele din urmă nu a fost nimic grav!”

Era o diferenţă uriaşă în comparaţie cu starea în care fusese adusă. Dacă aceşti adolescenţi nu ar fi lăsat totul pentru a ajuta această veveriţă aflată în mare impas, probabil că nu ar fi supravieţuit.

Pentru a se asigura că veveriţa era în regulă, dr. Eagan nu a plecat de lângă ea în următoarele câteva ore.

Animalul era epuizat şi a adormit imediat după ce a fost înfăşurat într-o pătură moale. S-a trezit câteva ore mai târziu şi era mai vioaie ca niciodată, părând pregătită să se întoarcă în habitatul său natural. Dr. Eagan a ieşit în aer liber şi a eliberat-o. Imediat veveriţa s-a căţărat bucuroasă într-un copac făcându-se nevăzută.

Melanie Eagan

„Era foarte entuziasmată că am scos-o din clinică şi că am eliberat-o lângă un copac. Dacă nu ar fi fost aceşti adolescenţi, cu siguranţă nu ar fi supravieţuit”, a concluzionat doctorul.

Ce poveste uimitoare de salvare!

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.