LiveBiz
Doi copii văd un bărbat într-un scaun cu rotile încercând să cureţe zăpada: „Opreşte, tată! Trebuie să-l ajutăm!”

Doi copii văd un bărbat într-un scaun cu rotile încercând să cureţe zăpada: „Opreşte, tată! Trebuie să-l ajutăm!”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Doi copii văd un bărbat într-un scaun cu rotile încercând să cureţe zăpada: „Opreşte, tată! Trebuie să-l ajutăm!”

Nu subestimaţi niciodată deciziile şi sentimentele copiilor, deoarece foarte des ne pot spune mult mai multe decât ne dăm noi seama. Deseori, ei sunt cei care ne fac să ne gândim mai mult la anumite aspecte ale vieţii pe care nu le luăm în considerare. Adesea, întâlnim cazuri în care copiii sunt minunaţii protagonişti ai actelor de solidaritate şi generozitate, gesturi pe care nu toţi adulţii le-ar putea pune în practică. Daniel Medina poate fi foarte mândru de copiii săi care l-au rugat să oprească în locul şi momentul oportun când, din maşina lor, au văzut un bărbat într-un scaun cu rotile care încerca, cu mare dificultate, să cureţe zăpada de pe aleea din faţa casei sale.

imagine: Facebook

Daniel Medina conducea spre casă, alături de cei doi copii ai săi pe străzile înzăpezite şi îngheţate din Wisconsin, Statele Unite, când brusc micuţii şi-au exprimat dorinţa de a opri. Cei doi băieţi, în vârstă de 6 şi 10 ani, văzuseră un bărbat ţintuit într-un scaun cu rotile, în timp ce încerca să îndepărteze zăpada care se acumulase pe aleea sa. Copiii s-au simţit imediat obligaţi să meargă şi să-l ajute pe bărbatul aflat în dificultate evidentă. Nu a contat că afară era destul de frig şi ningea, au simţit că era de datoria lor să ajute pe cineva aflat în nevoie!

imagine: Facebook

Daniel a imortalizat momentul în care copiii săi îl ajută pe bărbatul aflat în scaunul cu rotile să cureţe zăpada, adăugând un comentariu: „Moment de mândrie părintească: Mergeam pe S60th Street şi cei doi fii ai mei, cu vârste de 10 şi 6 ani, îmi cer să opresc pentru că au văzut un bărbat într-un scaun cu rotile care încerca să cureţe zăpada de pe aleea sa şi au vrut să-l ajute”.

Putem înţelege foarte bine de ce Daniel a fost atât de mândru de copiii săi: oricine din poziţia sa şi-ar fi dat seama imediat că a făcut o treabă grozavă ca părinte. Dacă sunt atât de empatici şi gata să-i ajute pe ceilalţi de la o vârstă atât de fragedă, suntem siguri că vor continua să fie oameni minunaţi şi mai târziu!

Ţi-a plăcut acest articol?