LiveBiz
Un Teckel agitat îşi conduce proprietara către un canal. Aceasta priveşte 2 metri în jos şi face o descoperire tulburătoare

Un Teckel agitat îşi conduce proprietara către un canal. Aceasta priveşte 2 metri în jos şi face o descoperire tulburătoare

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un Teckel agitat îşi conduce proprietara către un canal. Aceasta priveşte 2 metri în jos şi face o descoperire tulburătoare

Părea o dimineaţă obişnuită pentru Charmaine Keevy din Port Elizabeth, Africa de Sud. Ea şi câinele ei, Georgie, au fost distraşi de la plimbarea de dimineaţă de un eveniment mai puţin obişnuit. Deodată, Georgie a început să latre şi a tras-o pe Charmaine spre un canal de beton. Era evident că patrupedul încerca să-i arate ceva şi slavă Domnului că femeia l-a ascultat.

La început Charmaine a crezut că Georgie a adulmecat vreo pisică blocată în canalizare, însă cu cât a ascultat mai atentă, cu atât mai mult şi-a dat seama că nu erau sunete produse de o pisică speriată – ci mai degrabă scâncetele unui copil foarte mic.

Charmaine nu era 100% sigură de ceea ce se întâmpla la 2 metri mai jos, dar instinctul parcă îi spunea că trebuie să acţioneze imediat. Ea a făcut semne spre maşinile care treceau, cerând oamenilor să oprească şi să o ajute. Şoferii o ignorau – până când Cornie Viljoen, un bărbat de 60 de ani, a tras pe dreapta.

Niciunul nu şi-ar fi imaginat ceea ce aveau să descopere câteva clipe mai târziu.

Kingfisher FM / Facebook

Charmaine Keevy şi soţul ei, Casper, au fost foarte încântaţi când l-au adoptat pe Teckel-ul Georgie. Charmaine are 63 de ani şi deţine o companie de catering în Port Elizabeth, Africa de Sud.

Într-o dimineaţă de aprilie a acestui an, Charmaine şi Georgie au ieşit pentru plimbarea lor matinală. Dar în acea zi au urmat un alt traseu decât cel pe care mergeau de obicei.

Dintr-o dată, Georgie a început să latre frenetic, trăgându-şi stăpâna spre o gură de canal aflată pe marginea drumului. Charmaine l-a urmat şi a fost îngrozită să descopere că din interior se auzeau plânsetele unui bebeluş.

National Right to Life

Charmaine era foarte speriată. Stia că nu avea forţa necesară ca să îndepărteze de una singură placa grea de beton care acoperea canalul. A început să facă semne disperate spre maşinile care treceau pe stradă. Nimeni nu s-a oprit să o ajute… în afară de un bărbat de 60 de ani.

Amândoi au fost de acord că ceea ce se auzea era plânsul unui copil, dar canalul era încă acoperit ca să îl poată vedea în mod direct. Cei doi şi-au unit forţele, reuşind să deplaseze puţin placa greoaie care acoperea canalizarea.

Apoi a urmat un adevărat act de eroism: Cornie s-a strecurat în interior şi a coborât la 2 metri adâncime, moment în care a fost martorul unei scene greu de descris. „Mi-am dat seama că era scena unui act inuman, aşa că am făcut rapid o poză cu flash-ul şi apoi i-am înmânat telefonul lui Charmaine”.

Metro / Facebook

Copilul nou-născut nu avea nicio hăinuţă pe el, iar cordonul ombilical îi era încă ataşat. Cornie luat copilul de pe cimentul rece şi i l-a predat lui Charmaine, care l-a tras afară şi l-a înfăşurat imediat în haina ei. Apoi a chemat autorităţile.

Charmaine Elizabeth Keevy / Facebook

Paramedicii au sosit de urgenţă şi au tratat bebeluşul de hipotermie şi probleme respiratorii. Poliţia spune că singura modalitate prin care copilul ar fi putut să ajungă în această situaţie îngrozitoare ar fi fost dacă cineva a îndepărtat capacul şi a intrat acolo, cu intenţia de a abandona bebeluşul.

Charmaine a revenit pe Facebook, postând o actualizare impresionantă. Ea şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Cornie, singura persoană care s-a oprit să o ajute să mute capacul greu şi care, în cele din urmă, a reuşit să salveze nou-născutul. Ea a spus că acest „copil-miracol” a supravieţuit şi că este ţinut în incubator.

„Mi-e imposibil să cred că nu există un plan şi un scop în legătură cu viaţa acestei fetiţe nou-născute – este un miracol fără niciun dubiu.”.

În videoclipul de mai jos puteţi viziona momentele emoţionante care au dus la salvarea copilului.

Vă rugăm să împărtăşiţi această poveste de supravieţuire cu prietenii dvs. de pe Facebook.