LiveBiz
Pudelul a fost neglijat şi înfometat atât de mult timp, încât a uitat şi cum să mănânce

Pudelul a fost neglijat şi înfometat atât de mult timp, încât a uitat şi cum să mănânce

LiveBiz » Animale » Pudelul a fost neglijat şi înfometat atât de mult timp, încât a uitat şi cum să mănânce

Recent, o femeie care se deplasa pe o stradă din Tampa, Florida, a văzut ceva ciudat la fereastra unei case: un pudel slab, ce părea foarte bolnav.

Imediat, după ce a ajuns acasă, femeia îngrijorată a chemat Autoritatea pentru Controlul Animalelor.

The Dodo

Când ofiţerii de la Controlul Animalelor au obţinut accesul în acea locuinţă, nu au găsit doar un singur câine în interior, ci trei patrupezi înfometaţi. Din nefericire, doi dintre câini au murit la scurt timp după ce au fost salvaţi… Pudelul care stătea la fereastră abia mai trăia.

Pudelul în vârstă de 9 ani a fost numit Beni. Animalul neglijat a ajuns într-un adăpost local unde personalul a făcut totul pentru a-l ajuta. În afara faptului că era foarte slăbit, avea diabet, o tumoare pe picior şi o infecţie a pielii.

The Dodo

Din moment ce Beni era atât de bolnav, a fost luată în calcul ipoteza eutanasiei. Dar înainte de aceasta, adăpostul a trimis tuturor colaboratorilor un e-mail despre Beni, care a ajuns şi în căsuţa poştală electronică a lui Debbie Goldsberry, fondatoarea Senior Paws Sanctuary.

The Dodo

Beni a fost luat din adăpost şi dus direct la veterinar, dar nimeni nu era sigur că va putea supravieţui. „Nu ştia cum să mănânce”, povesteşte Goldsberry. „A luat mâncare în gură, dar nu mai ştia cum să mănânce. Dacă ar fi înghiţit-o, organismul său nu ar fi reuşit să o proceseze.”

The Dodo

În cele din urmă, cu ajutorul medicilor veterinari şi al hrănirii artificiale, Beni a început să mănânce normal şi a supravieţuit. După ce a părăsit clinica veterinară, s-a mutat alături de Goldsberry şi de cei 26 de câini pe care îi are în grijă în adăpostul pe care îl conduce.

The Dodo

Zi după zi, starea de sănătate a câinelui s-a îmbunătăţit treptat…

The Dodo

„Cred că şi-a dat seama că oamenilor chiar le pasă de el”, îşi aminteşte Goldsberry. „A început să mănânce, a început să bea lichide.” Goldsberry a petrecut, de asemenea, mult timp ţinându-l pe Beni în braţe, asigurându-se că este iubit şi în siguranţă.

The Dodo

Sănătatea lui Beni s-a îmbunătăţit foarte mult din momentul în care diabetul s-a stabilizat şi blana i-a crescut din nou. În plus, căţelul a devenit mult mai încrezător!

The Dodo

Cu toate acestea, când i-a fost îndepărtată tumoarea de la picior, medicul veterinar a făcut o descoperire tristă. Beni avea cancer terminal.

The Dodo

La urma urmei, acest lucru nu l-a împiedicat pe Beni să se bucure de noua sa viaţă, iar Goldsberry face tot ce-i stă în puteri pentru ca ultima parte a vieţii patrupedului să fie cât mai frumoasă.

„Încercăm să facem în aşa fel încât fiecare zi să fie una specială pentru acest câine greu încercat, care va fi îngrijit şi iubit până în ultima clipă a vieţii sale”, mărturiseşte Goldsberry.

Distribuiţi această poveste emoţionantă cu prietenii şi familia pe Facebook!

Ţi-a plăcut acest articol?