LiveBiz
Au crezut că salvează un câine dintr-un râu înghețat: la medic descoperă că de fapt era un lup

Au crezut că salvează un câine dintr-un râu înghețat: la medic descoperă că de fapt era un lup

LiveBiz » Animale » Au crezut că salvează un câine dintr-un râu înghețat: la medic descoperă că de fapt era un lup

Doar imaginaţi-vă într-o situaţie în care a trebuit să salvaţi un câine din apele îngheţate ale unui lac şi să descoperiţi, odată ajunşi la veterinar, că este de fapt un lup. Aşa s-a întâmplat în Estonia cu doi bărbaţi care lucrau la construcţia unui baraj care, după ce au auzit un schelălăit brusc, au intrat imediat în râul îngheţat din Pärnu pentru a salva un câine aflat în primejdie.

Imagine: KSC / YouTube

Bărbații au sărit în apă și au salvat animalul, acoperindu-l cu o pătură. De îndată ce a fost dus la un medic veterinar, s-a constatat că nu era nicidecum un câine, ci un lup viguros, și asta nu datorită vizitei la medic, ci a unui vânător local care confirmase specia animalului.

Imagine: KSC / YouTube

Lupul la acea vreme era foarte docil, deoarece tensiunea sa arterială era foarte scăzută din cauza hipotermiei severe, dar odată ce temperatura corpului i-a fost restabilită cu ajutorul unor pături şi a unei sobe electrice, a fost transferat la EUPA (Uniunea Estonă pentru Protecţia Animalelor) pentru a fi eliberat în mediul său natural.

Imagine: KSC / YouTube

Mulţumită celor doi bărbaţi curajoşi care se aflau lângă râul îngheţat şi îngrijirii veterinare, lupul este acum liber să cutreiere frumoasele peisaje înzăpezite ale Estoniei, în habitatul său natural pe care aproape că era să-l piardă pentru totdeauna.

Imagine: KSC / YouTube

Sursă:
https://www.facebook.com/loomakaitse
https://news.postimees.ee/6528814/pictures-and-video-men-rescue-wolf-they-mistake-for-a-dog

Ţi-a plăcut acest articol?