LiveBiz
Fetiţa îi scrie un mesaj profesoarei sale: „Dacă există vreun elev care nu are bani de dat, plătesc eu pentru el”

Fetiţa îi scrie un mesaj profesoarei sale: „Dacă există vreun elev care nu are bani de dat, plătesc eu pentru el”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Fetiţa îi scrie un mesaj profesoarei sale: „Dacă există vreun elev care nu are bani de dat, plătesc eu pentru el”

Când totul tinde să se prăbuşească şi viaţa pare mai grea decât este în realitate, gândiţi-vă la copiii voştri, la noua generaţie de micuţi care trăiesc unul dintre cele mai bune momente din viaţa lor, adică copilăria. Această perioadă delicată de creştere este caracterizată nu numai prin naivitatea faţă de dificultăţile vieţii, ci şi de un sentiment înnăscut de solidaritate, bunătate şi empatie faţă de ceilalţi. Un cadou pe care această profesoară l-a remarcat, fiind plăcut surprinsă de gestul uneia dintre micile sale eleve…

Essa tive que postar!
Hoje quando entrei em sala, uma criança veio me entregar a contribuição espontânea dos pais para a…

Publicată de Taciana Ferreira Martins pe Vineri, 29 martie 2019

Numele ei este Taciana Ferreira Martins, este învăţătoare de şcoală elementară şi a postat recent pe profilul ei de Facebook o imagine cu un mesaj cu adevărat emoţionant. Imaginea este aceea a unui mesaj scris de o fetiţă pe o bucată de hârtie, autoarea fiind una dintre micuţele sale eleve. După cum a explicat Taciana, ea organizase o mică colecta cu clasa ei pentru a putea face ouă de ciocolată de Paşte; fiecare dintre elevi urma să contribuie cu oricât de puţin ar fi putut, dar probabil că au existat şi cazuri care nu îşi puteau permite să plătească pentru ouă. Aşa că, pe neaşteptate, una dintre elevele ei i-a scris un mesaj profesoarei, iar când Taciana l-a citit, inima i s-a topit.

„Astăzi când am intrat în clasă, o elevă de-a mea a venit să-mi dea contribuţia ei pentru ouăle de Paşte. Când am desfăcut hârtia în care erau înfăşuraţi banii, am dat peste acest bilet! Cât de mult m-a mişcat asta… Întotdeauna spun că sunt binecuvântată de profesia mea. În plus, am norocul să lucrez cu copiii. Aceste fiinţe pure, nevinovate, care mă învaţă mai multe decât o pot face eu!”

imagine: StockVault / Imagine exemplificativa

Mesajul pe care fetiţa i-l scrisese învăţătoarei era următorul: „Bună doamna învăţătoare, aceştia sunt cele trei reali brazilieni ai mei pentru ouăle de Paşte, ceilalţi trei sunt pentru un alt elev care nu are bani de plătit”.

Un mesaj cu adevărat simplu, dar care i-a deschis inima învăţătoarei din şcoala elementară; acele cuvinte simple au convins-o că de la aceşti copii, de la noua generaţie, avem multe de învăţat: bunătate, empatie, compasiune, toate valorile pe care adulţii le-au uitat din ce în ce mai mult în ultima vreme.

Ţi-a plăcut acest articol?