LiveBiz
Vânătorul de trofee care viza cu precădere elefanţii şi leii este mâncat de crocodili

Vânătorul de trofee care viza cu precădere elefanţii şi leii este mâncat de crocodili

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Vânătorul de trofee care viza cu precădere elefanţii şi leii este mâncat de crocodili

Toţi iubitorii de animale se opun vânătorii de trofee. Poate fi greu de crezut că există oameni cărora le place să ucidă de plăcere animale cu risc cum sunt leii şi rinocerii.

Acest „sport” a împins multe specii în pragul dispariţiei, dar în ciuda controverselor şi luptei acerbe a celor din grupurile de salvare a animalelor, acest tip de vânătoare rămâne legal în multe zone de pe glob.

Uneori, însă, regnul animal are propriul său simţ al dreptăţii… şi un vânător a ajuns la un sfârşit care ar putea fi demn de „karma”.

Scott Van Zyl a fost un celebru vânător de trofee din Africa de Sud. Pe lângă faptul că era el însuşi mare iubitor al acestei activităţi, Van Zyl a operat şi o companie de „excursii safari” prin intermediul căreia deseori îşi ducea clienţi la vânătoare de animale sălbatice.

Ţintele sale includeau lei, gheparzi, girafe , chiar şi elefanţi.

Twitter/@SABreakingNews

În 2017, Van Zyl a plecat într-una din excursiile sale de vânătoare în Zimbabwe… doar că de data aceasta nu s-a mai întors.

Potrivit BBC, vânătorul a plecat însoţit de o haită de câini şi o iscoadă locală. Lipsea de zile bune când câinii săi s-au întors fără el.

Autorităţile locale au găsit urme de paşi şi o geantă lângă malul râului. Investigând mai de aproape crocodilii… au identificat rămăşiţe umane, care în urma unui test ADN s-au confirmat că aparţineau lui Van Zyl.

Shutterstock

După ce povestea a ajuns în presă, mulţi oameni au scris că bărbatul şi-a căutat-o cu lumânarea: karma şi-a spus cuvântul pentru uciderea atâtor animale.

Publicaţia One Green Planet, deşi nu a sărbătorit moartea vânătorului, a spus că acest caz este doar o dovadă în plus de ce nu ar trebui să permitem vânătoarea de trofee: expune viaţa vânătorilor la un risc inutil.

„Să fim sinceri, Zyl nu ar fi trebuit să vâneze în primul rând”, au scris ei. „Trebuie să ne întrebăm dacă ‘plăcerea de a vâna’ merită cu adevărat să vă riscaţi propria viaţă – în timp ce îi expuneţi în mod deliberat şi pe alţii.”

Ce părere aveţi despre această poveste? Merita acest vânător ceea ce i s-a întâmplat? Distribuiţi această poveste cu prietenii şi familia!

Ţi-a plăcut acest articol?