LiveBiz
Elevii construiesc o staţie specială de autobuz pentru un copil ţintuit în scaunul cu rotile

Elevii construiesc o staţie specială de autobuz pentru un copil ţintuit în scaunul cu rotile

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Elevii construiesc o staţie specială de autobuz pentru un copil ţintuit în scaunul cu rotile

Este foarte important să studiezi materiile de bază atât în gimnaziu cât şi la liceu. Cu toate acestea, să ai ocazia să participi la activităţi practice şi creative nu este nici pe departe mai puţin important, iar profesorii de la Westerly High School din Westerly, Rhode Island o ştiu foarte bine.

Pentru a stimula creativitatea elevilor, aceştia au conceput un curs special de proiectare şi punere în practică, astfel încât elevii să poată vedea cum munca lor prinde viaţă. Într-o zi, însă, clasa de proiectare a decis să demareze un proiect foarte ambiţios: acela de a construi de la zero o staţie de autobuz pentru a ajuta un coleg aflat în nevoie. Un gest nobil şi ambiţios care a atras imediat atenţia comunităţii.

Still no luck finding a bus stop hut for Ryder, put this makeshift shelter up for now.

Publicată de Tim Killam pe Vineri, 24 septembrie 2021

Ne aflăm în inima statului Rhode Island, unde de peste 20 de ani profesorul Dan McKena identifică modalităţi alternative de a stimula creativitatea elevilor săi. Datorită cursurilor sale de design, elevii au reuşit să dea viaţă multor proiecte în timpul orelor de curs. Proiectele profesorului Dan McKena nu numai că îi familiarizează pe elevi cu „tehnici de bază în domeniul construcţiilor”, dar sunt şi esenţiale pentru a te învăţa să faci parte dintr-o comunitate mai mare şi cum să ajuţi oamenii în viaţa lor de zi cu zi . În timp ce ideile acestui profesor strălucit au devenit populare atât la nivel naţional, cât şi internaţional, clasa sa de design a primit într-o zi un e-mail cu totul special. Tim Killam, tatăl unui elev din comunitate, a avut o cerere cu totul aparte pentru clasa de design.

Tim are un fiu de 5 ani pe nume Ryder, care s-a născut cu multiple probleme ale coloanei vertebrale şi este nevoit să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Desigur, vremea nu este întotdeauna bună în Westerly şi, pe măsură ce temperaturile scad, acest tată grijuliu a fost obligat să improvizeze pentru fiul său un loc de aşteptare a autobuzului. În urma acestei iniţiative, Ryder putea aştepta autobuzul fără să-şi mai facă griji de ploaie sau ninsoare. Cu toate acestea, proiectul era precar în multe privinţe, drept urmare tatăl a decis să apeleze la clasa profesorului McKena.

After a shout out on Facebook looking for a bus stop for Ryder, some folks came through big time. A suggestion was made…

Publicată de Tim Killam pe Miercuri, 3 noiembrie 2021

În luna septembrie, Tim postase deja pe Facebook o fotografie care ilustra problema cu care se confruntă. „Ryder intră la grădiniţă săptămâna viitoare şi în urmă cu mai bine de un an, am instalat o pasarelă din beton pentru a-i permite să se deplaseze cu uşurinţă de la rampa pentru scaunul cu rotile până în stradă, astfel încât să se poată urca în autobuz”, a scris Tim. „În sfârşit, se întoarce la grădiniţă fizic şi, pe măsură ce se apropie iarna, sperăm să găsim pe cineva care poate construi o mică staţie.”

Totuşi, aşa cum se întâmplă adesea în astfel de cazuri, săptămânile trec şi nu apare niciun ajutor. Cu toate acestea, de îndată ce profesorul a primit e-mailul de la tatăl lui Ryder, el şi clasa sa au trecut imediat la treabă. Pentru a finaliza proiectul şi pentru a-l ajuta pe micuţul Ryder, a fost nevoie de 14 elevi şi o lună de muncă grea. Între timp, vremea era din ce în ce mai rece, aşa că nu mai era timp de pierdut. Pentru a finaliza proiectul, elevii au trebuit să ia în considerare cerinţele legale şi spaţiul necesar pentru a-l găzdui pe Ryder, scaunul său cu rotile şi pe unul dintre părinţi.

După cum vă puteţi imagina, rezultatul final a fost un succes. Lui Tim nu-i venea să-şi creadă ochilor, era staţia perfectă pentru el şi micuţul lui, completată cu o lampă de căldură şi tot ce avea nevoie pentru a urca şi a coborî confortabil din autobuzul şcolar. Ca un ultim detaliu, a fost plasat un semn în partea de sus, pe care stă scris „Staţia de autobuz Ryder”. „Spaţiul interior este perfect, putem fi alături de el”, a spus Tim. „Ryder este uneori neliniştit, aşa că este foarte important să fie unul dintre noi cu el.”

Pe scurt, un gest minunat cu care atât liceul, cât şi profesorul McKena se pot mândri! Sincere felicitări pentru munca lor!

Ţi-a plăcut acest articol?