LiveBiz
Bufniţa şi-a pierdut vederea fiindcă a fost ţinută prea mult în soare – trebuia să facă poze cu turiştii

Bufniţa şi-a pierdut vederea fiindcă a fost ţinută prea mult în soare – trebuia să facă poze cu turiştii

LiveBiz » Animale » Bufniţa şi-a pierdut vederea fiindcă a fost ţinută prea mult în soare – trebuia să facă poze cu turiştii

I-au tăiat aripile şi nu va mai putea niciodată să se întoarcă în habitatul ei natural. Nu vede, nu se mai poate apăra… pentru că oamenii i-au distrus viaţa.

Orice vieţuitoare sălbatică trebuie să trăiască în habitatul său. Acestea sunt adaptate mediului sălbatic şi schimbându-le modul de viaţă, nu facem altceva decât să le facem rău puţin câte puţin.

Adevărul este că există mulţi oameni cruzi care folosesc animalele în scopuri comerciale, iar acestea sfârşesc prin a-şi deteriora grav sănătatea.

Tocmai acest lucru s-a întâmplat şi cu bufniţa din povestea de faţă, care a fost obligată să facă poze cu turiştii cât era ziua de lungă, ea fiind o vieţuitoare complet nocturnă.

Dar „proprietarului” său nu i-a păsat de sănătatea păsării, deoarece tot ce-şi dorea acesta era să câştige bani de pe urma turiştilor care se pozau cu ea. În plus, i-a tăiat aripile ca să nu poată zbura… şi după atâta contact cu soarele, biata bufniţă şi-a pierdut aproape complet vederea.

Din fericire, aceasta a fost salvată, dar mult prea târziu pentru ochii ei.

Pasărea nu va mai fi niciodată aşa cum era înainte, nu mai poate vedea, nu se mai poate apăra şi nici zbura. În felul acesta, nu mai poate reveni vreodată în habitatul său, de unde nu ar fi trebuit să plece niciodată, pentru că dacă se va întoarce, va fi o victimă sigură pentru alţi prădători.

Iată în ce stare a lăsat-o egoismul uman:

 

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.