LiveBiz
Femeia trecea în fiecare zi pe lângă omul fără adăpost: Apoi el îi dă o bucată de hârtie care îi dezvăluie adevărata identitate

Femeia trecea în fiecare zi pe lângă omul fără adăpost: Apoi el îi dă o bucată de hârtie care îi dezvăluie adevărata identitate

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Femeia trecea în fiecare zi pe lângă omul fără adăpost: Apoi el îi dă o bucată de hârtie care îi dezvăluie adevărata identitate

Timp de 35 de ani, Raimundo Arrudo Sobrinho a locuit pe străzi. Mereu a încercat să scrie povestiri şi poezii, deşi materialele sale nu au fost niciodată citite de nimeni.

Zi de zi, Raimundo a continuat să scrie. La fel ca mulţi poeţi şi autori, el spera ca într-o bună zi cuvintele sale vor fi publicate în întreaga lume – dar cine ar vrea să dea o şansă unui visător fără adăpost? Cu siguranţă nu mulţi, aşa cum se întâmplă de obicei.

Cu toate acestea, în primăvara anului 2011, viaţa lui Raimundo s-a schimbat pentru totdeauna când a întâlnit o femeie pe nume Shalla. Shalla nu şi-a putut stăpâni curiozitatea în legătură cu ceea ce a scris Raimundo, pe care îl vedea întotdeauna cu un stilou în mână. De fiecare dată când trecea, bărbatul scria tot felul de lucruri pe bucăţi vechi de hârtie.

Într-una din zile, Raimundo i-a dat în sfârşit una dintre poeziile sale lui Shalla. Ea a fost atât de impresionată de abilităţile incredibile ale bărbatului, încât a creat o pagină pe Facebook pentru a le împărtăşi tuturor talentul lui Raimundo.

Nici Raimundo, nici Shalla nu şi-au imaginat vreodată care va fi impactul. Când poeziile şi poveştile sale au devenit publice, o persoană neaşteptată a ieşit la lumină…

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

Raimundo este un bărbat în vârstă de 77 de ani care a trăit pe străzile din Brazilia pentru o perioadă lungă de timp.

El s-a născut în mediul rural, dar s-a mutat în oraşul São Paulo la vârsta de 23 de ani. Acolo, a lucrat ca grădinar şi vânzător de cărţi.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

Cu toate acestea, Raimundo a rămas fără adăpost în timpul dictaturii militare care a tulburat ţara la sfârşitul anilor ’70.

A petrecut 35 de ani pe străzi, dar nu a renunţat niciodată la pasiunea sa de a scrie poezie şi scurte poveşti. Lucrările lui au rămas necunoscute lumii exterioare, dar asta nu l-a împiedicat să-şi exerseze talentul cu care a fost înzestrat.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

Raimundo a stat în fiecare zi în acelaşi loc; trecătorii nu aveau nicio idee de ce era atât de obsedat de bucăţile de hârtie încreţite pe care aşternea tot felul de cuvinte.

Localnicii au presupus că era doar un om bătrân şi murdar care ajunsese într-o stare degradantă şi nu avea niciun interes să-şi revină de unul singur.

Screenshot: Vimeo

În ciuda tuturor greutăţilor, Raimundo continua să pună stiloul pe hârtie sperând că într-o bună zi materialele sale să fie publicate.

Totul avea să se schimbe în anul 2011, când o tânără pe nume Shalla Monteiro l-a cunoscut şi s-a împrietenit cu el.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

În fiecare zi Shalla se oprea pentru a schimba câteva cuvinte cu acest om, până când, în cele din urmă, Raimundo a dorit să împărtăşească o parte din poeziile sale cu ea.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

Femeia a fost impresionată de ceea ce a citit – atât de mult încât a creat o pagină pe Facebook în încercarea de a prezenta lumii întregi materialele lui Raimundo.

De îndată ce scrierile lui Raimundo au ajuns pe platforma de socializare, acesta a primit un val neaşteptat de susţinere. Localnicii au început să-l caute, dăruindu-i tot felul de lucruri necesare sau sprijinindu-l cu cuvinte încurajatoare.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

Pagina lui Facebook a crescut şi a tot crescut, până când, în cele din urmă, Raimundo a ajuns să aibă 100.000 de fani.

Faima nesperată era doar o mică parte din tot ceea ce îi rezervase viaţa de acum înainte. Un om cu totul special a văzut chipul lui Raimundo pe Facebook şi l-a recunoscut. Era nimeni altul decât fratele lui dispărut.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

Fratele său l-a contactat imediat pe Raimundo şi l-a invitat să se mute la el în casă. Ce noroc să se regăsească după atâţia ani în care au stat despărţiţi!

Pentru prima dată după 35 de ani, Raimundo a avut şansa să se îmbăieze, să se îmbrace şi să trăiască decent. Astăzi, Raimundo are o casă şi se simte confortabil în fiecare seară când merge la somn. Este cu adevărat minunat ce poate realiza un simplu gest.

Raimundo şi Shalla încă sunt cei mai buni prieteni.

Raimundo Arruda Sobrinho / Facebook

„The Conditioned” este un documentar deosebit de apreciat, care urmăreşte viaţa uimitoare a lui Raimundo, de la ce mai nefastă perioadă a sa până în prezent!

Desigur, nu numai în Brazilia sunt oameni care trăiesc fără adăpost, pe străzi. Sunt persoane ca noi sau ca voi, care adesea, din motive care nu ţin de ele, se resemnează trăindu-şi vieţile în mizerie, foame şi frig. Sunt oameni care au visuri, talente, sentimente, ambiţii, la fel ca oricare dintre noi.

Putem arăta că ne pasă şi să le oferim o mână de ajutor atunci când avem ocazia. Îţi mulţumim Shalla pentru că ne-ai arătat ce poate face puţină bunătate. Sperăm ca în cele din urmă să se creeze o reacţie în lanţ care va continua să schimbe vieţile oamenilor prin puterea exemplului.

Dacă sunteţi de acord, vă rugăm să împărtăşiţi această poveste.

Ţi-a plăcut acest articol?