LiveBiz
O tânără mamă sfârşeşte în mod neașteptat – Acum, un neurochirurg avertizează asupra acestor semne de anevrism

O tânără mamă sfârşeşte în mod neașteptat – Acum, un neurochirurg avertizează asupra acestor semne de anevrism

LiveBiz » Sănătate » O tânără mamă sfârşeşte în mod neașteptat – Acum, un neurochirurg avertizează asupra acestor semne de anevrism

Întotdeauna am auzit spunându-se: a preveni este mai uşor decât a trata. Există uneori probleme grave de sănătate, care dacă sunt descoperite suficient de devreme, pot fi tratate cu uşurinţă. Neurochirurgul Joel Rodney, care profesează la „Michigan Headache & Neurological Institute” vrea ca toată lumea să cunoască semnele unui anevrism înainte de a fi prea târziu.

Anevrismele cerebrale sunt dilataţii anormale ale arterelor cerebrale, ce se dezvoltă ca urmare a unor puncte slabe în peretele arterial. Anevrismele cerebrale sunt de mai multe tipuri: sacular, disecant, micotic şi pseudoanevrisme.

Eric Broadway

Poate fi dificil să faceţi diferenţa dintre un anevrism cerebral şi o durere de cap sau migrenă. Dacă un anevrism cerebral cauzează o ruptură, persoana simte o durere de cap imediată şi extrem de severă. Cu toate acestea, similitudinile dintre simptomele unei migrene şi cele ale unui anevrism cerebral ne pot face să credem că este „doar o altă durere de cap”.

Eric Broadway

Exact aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Lee Broadway, în vârstă de 41 de ani, din Carolina de Nord. Femeia era obişnuită să aibă migrene, dar într-o zi a avut cea mai gravă durere de cap din viaţa ei, potrivit soţului său, Eric. Au mers imediat la spital, unde au descoperit că are un anevrism cerebral. Din păcate, Lee a decedat două zile mai târziu.

Există câteva semne de avertizare care pot indica un anevrism al creierului. Trebuie să cunoaştem cu toţii aceste semne de anevrism, astfel încât să putem solicita ajutor la timp. Fiţi conştienţi de această simptomatologie!

Eric Broadway
  • Sensibilitate la lumină;
  • Convulsii;
  • Sentimentul constant de greaţă şi senzaţie de vomă;
  • Vedere înceţoşată sau dublată;
  • Pleoapele coboară brusc;
  • Înţepenirea cefei;
  • Amorţeli sau pareză la nivelul feţei;
  • Durere ascuţită deasupra sau în spatele unui ochi;
  • Pierderea cunoştinţei;
  • Dureri de cap bruşte (uneori descrise ca nişte bubuituri de trăsnet).

Dacă aveţi de-a face cu oricare dintre aceste simptome sau cunoaşteţi pe cineva care le are, consultaţi imediat un medic. Distribuiţi această listă de semne ale anevrismului pentru că puteţi salva vieţi!

Ţi-a plăcut acest articol?