LiveBiz
PitBull-ul cu trecut zbuciumat cere să fie învelit în culcuşul său din adăpost în fiecare noapte

PitBull-ul cu trecut zbuciumat cere să fie învelit în culcuşul său din adăpost în fiecare noapte

LiveBiz » Animale » PitBull-ul cu trecut zbuciumat cere să fie învelit în culcuşul său din adăpost în fiecare noapte

Prince, câinele Pit Bull, nu a avut o viaţă uşoară.

Patrupedul în vârstă de doi ani şi-a petrecut prima parte a vieţii în grija unui singur proprietar. Dar apoi, bărbatul nu a mai putut să se ocupe de Prince şi astfel câinele a ajuns să locuiască în casa prietenei sale.

Într-una din zile, când femeia l-a scos la plimbare, Prince a scăpat din lesă şi a fugit. Cei de la Controlul Animalelor l-au salvat de pe străzi şi l-au dus la adăpostul Mohawk Hudson Humane Society.

Mohawk Humane

Voluntarii de la adăpost au fost bucuroşi să găsească datele de contact ale prietenei proprietarului lui Prince – au crezut că vor reuni un câine pierdut cu persoana care îl căuta. Femeia a anunţat că va veni să-l recupereze pe Prince, dar au trecut mai multe săptămâni şi aceasta nu a mai apărut.

Mohawk Humane

Era clar că foştii proprietari ai câinelui îl abandonaseră şi Prince părea că-şi dă seama de acest lucru. Bietul câine era neliniştit în preajma oamenilor şi nu lăsa personalul de la adăpost să se apropie de el.

„A durat ceva până când ne-a acceptat”, a declarat Nancy Haynes, directorul Mohawk Hudson Humane Society, pentru The Dodo. „Chiar şi atunci când ne apropiam de cuşca lui, el se ducea în spate, unde se ghemuia şi începea să tremure.”

Prince devenea agitat atunci când oamenii se apropiau de cuşca lui. El lătra spre ei sau tremura îngrozit, şi din această cauză, adăpostul a avut dificultăţi în găsirea unei familii adoptive.

Mohawk Humane

Personalul îşi dorea să-l ajute pe Prince să se simtă cât mai confortabil în adăpost, dar nimeni nu ştia cum. În cele din urmă, Prince a început să adopte o atitudine prietenoasă faţă de oameni, însă tot avea uneori accese de nelinişte.

Totul până într-o zi, când una dintre voluntare a găsit cheia spre inima lui Prince: aceasta a observat că patrupedul adoră să adoarmă învelit!

Mohawk Humane

Cei de la adăpost au descoperit acest secret când una dintre membrele echipei s-a aşezat lângă Prince pentru a-l mângâia. Prince s-a pus în culcuş, iar femeia a aşezat o pătură peste el. Prince nici că putea să fie mai fericit!

„Să doarmă ghemuit este ceea ce îndrăgeşte cel mai mult”, povesteşte Haynes. „Prince trăieşte pentru asta”.

Mohawk Humane

Acum, membrii personalului se ocupă să-l învelească pe Prince în fiecare noapte. Câinele începe mereu să mişte energic din coadă când îi vede pe aceşti oameni cu suflet mare că îl învelesc şi îl tratează cu atât de multă dragoste.

„A devenit obişnuinţă pentru el”, spune Haynes. „De obicei, nu se urcă în pat până când cineva nu se apropie de cuşca lui… dar dacă te vede că te opreşti în dreptul lui, se duce imediat spre culcuş şi aşteaptă să fie învelit.”

Mohawk Humane

Acum, când toţi i-au câştigat încrederea, Prince a devenit mult mai puţin temător în preajma oamenilor. Nu mai latră atunci când voluntarii se apropie de cuşca lui! Membrii personalului din adăpost speră că vor putea găsi în curând căminul perfect pentru Prince.

„Este relativ uşor să te înţelegi cu el”, spune Haynes. „Merge frumos în lesă. Este inteligent şi uşor de dresat. Are multă energie, dar nu în sensul rău. Aşa că ar putea fi un prieten devotat pentru cineva care îşi doreşte să-l adopte.”

 

Even though it’s Catlumbus Weekend, let’s not forget that it’s Adopt a Shelter Dog Month. This handsome guy is Prince. He’s been with us a while because when he’s in the kennel he has a scary bark, so people walk past him. But he’s really a big love bug! Come and see for yourself. He’s a really smart boy and loves treats. He would prefer to be an only dog. #findyourfido #aspca

Posted by Mohawk Hudson Humane Society on Thursday, October 4, 2018

Prince a avut un trecut zbuciumat, dar acum, acest câine adorabil este pregătit să-şi găsească o familie care să-l adopte! Dacă doriţi să vedeţi adorabila reacţie a lui Prince, vizionaţi videoclipul de mai jos.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?