LiveBiz
Băiatul de 2 ani îşi petrece jumătate din viaţă în spital: medicii organizează o petrecere de rămas bun când este în sfârşit externat

Băiatul de 2 ani îşi petrece jumătate din viaţă în spital: medicii organizează o petrecere de rămas bun când este în sfârşit externat

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Băiatul de 2 ani îşi petrece jumătate din viaţă în spital: medicii organizează o petrecere de rămas bun când este în sfârşit externat

Din păcate există copii care trebuie să se lupte din momentul în care vin pe lume. Pentru unii, din cauză că s-au născut prematur şi pentru că suferă şi de o anumită patologie. În mai 2019, Kari Hazlewood a născut prematur gemeni, pe Hudson şi Casen, după numai 26 de săptămâni de sarcină. Cei doi bebeluşi prematuri s-au luptat din toate puterile pentru a rămâne în viaţă. Din păcate, doar unul dintre ei a reuşit, iar astăzi Casen se poate bucura în sfârşit de viaţă. Micul Casen a petrecut aproape un an întreg în spital, ceea ce reprezintă jumătate din scurta lui viaţă. Între operaţii şi controale, copilul a trecut prin multe, dar în sfârşit a fost externat din spital, după ce s-a luptat ca un adevărat mic războinic pentru a trăi. Personalul spitalului a vrut să-l salute pe Casen cu stil şi a organizat o petrecere de adio cu bule de săpun şi o plimbare cu o maşinuţă electrică pe holurile spitalului.

Casen gets to go home for the holidays! We are so happy to hear it ❤️ Casen Hazlewood of Ponca City is only two years…

Publicată de INTEGRIS Health pe Marţi, 21 decembrie 2021

La numai 2 ani, Casen a suferit deja 14 operaţii şi şi-a petrecut jumătate din viaţă în spital. Gemenii au fost diagnosticaţi cu sindromul transfuzor-transfuzat, o afecţiune care face ca un geamăn să primească mai puţin sânge placentar decât celălalt. Această afecţiune rară poate duce la moartea unuia sau a ambilor prunci dacă nu este tratată corespunzător. În cazul acestor gemeni, Hudson a primit cel mai mult sânge, în timp ce lui Casen i-a lipsit aceasta resursă, fapt care l-a determinat să sufere de malnutriţie. Odată ce s-au născut, situaţia s-a inversat şi, deşi medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva pe amândoi, starea lui Casen a început să se îmbunătăţească în timp ce Hudson a contractat o infecţie care i-a cauzat decesul 12 zile mai târziu. Din acel moment a început lupta dificilă a lui Casen pentru viaţă.

Casen şi-a petrecut primele 154 de zile din viaţă în secţia de terapie intensivă neonatală, dar, în octombrie 2019, medicii l-au permis părinţilor să îl ia acasă. Această decizie a fost de scurtă durată – a durat doar 6 zile înainte ca micul Casen să fie forţat să se întoarcă în spital. Şi astfel a început o rutină epuizantă care l-a făcut pe micuţul Casen să intre şi să părăsească în mod constant spitalul.

Publicată de Conquer Like Casen pe Joi, 4 martie 2021

Când personalul „INTEGRIS Baptist Medical Center” i-a dat în sfârşit undă verde lui Casen să plece definitiv acasă, a avut loc o mare petrecere în spital pentru a-şi lua rămas bun de la copilul care în sfârşit se întorcea la o viaţă normală. Sute de bule de săpun au fost suflate în aer în jurul lui şi i s-a organizat o „plimbare cu o maşină electrică” prin secţiile spitalului, eveniment însoţit de aplauzele şi uralele de încurajare ale tuturor celor prezenţi.

„Îi iubim pe Kari, Donnie şi întreaga familie Hazlewood şi am vrut să organizăm ceva cu adevărat special pentru ei”, a spus Erica Liddell, medic specialist la Spitalul de Copii Integris. „Cât a fost în secţia NICU şi a suferit 14 operaţii, Casen şi-a petrecut aproape un an întreg în acest spital. Este jumătate din viaţa lui mică, aşa că am vrut să sărbătorim externarea lui în stil mare”, a spus ea.

Ce bucurie uriaşă să-l vezi zâmbind după atâta vreme! Suntem foarte fericiţi pentru întreaga familie!

Ţi-a plăcut acest articol?