LiveBiz
O văduvă este jefuită la mormântul soţului: o săptămână mai târziu fiul infractorului îi face o ofertă de nerefuzat

O văduvă este jefuită la mormântul soţului: o săptămână mai târziu fiul infractorului îi face o ofertă de nerefuzat

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O văduvă este jefuită la mormântul soţului: o săptămână mai târziu fiul infractorului îi face o ofertă de nerefuzat

Când pierdem pe cineva drag, de obicei mergem în vizită la mormânt pentru a găsi alinare. Acesta a fost şi cazul văduvei Tona Herndon, în vârstă de 78 de ani. Avusese o căsnicie frumoasă timp de 60 de ani, astfel că femeia a fost devastată de pierderea soţului şi a mers zilnic la cimitir. Într-una din zile, ea a fost jefuită… dar nu peste mult timp fiul celui care comisese fapta a contactat-o pentru a-i face o ofertă de nerefuzat.

Tona stătea tristă la mormântul soţului ei, când din spatele său, un străin s-a apropiat brusc de ea. Acesta a furat geanta femeii şi a fugit. Văduva a fost şocată şi devastată. Ce fel de persoană fură de la o femeie bătrână într-un cimitir?

Daily Mail

Dar, uneori, realitatea depăşeşte orice imaginaţie şi ceea ce s-a întâmplat după jaf a transformat coşmarul într-o amintire fericită pentru Tona. Omul care a furat-o a fost arestat şi fotografia acestuia a circulat în presa locală.

Ziarele au scris despre această întâmplare, iar câteva zile mai târziu un băiat de 15 ani a contactat-o pe Tona cu o propunere neaşteptată. Christian Lunsford, în vârstă de 15 ani, a văzut ştirile în care apărea poza infractorului şi a simţit un nod în gât. Omul care o jefuise pe femeia văduvă era chiar tatăl său, Shane Lunsford.

Daily Mail

Shane Lunsford avusese şi în trecut probleme cu legea… dar acum fiul său a fost tare mâhnit să ştie că acesta furase bani de la o femeie în vârstă. Christian a contactat-o pe Tona şi a întrebat-o dacă se pot întâlni în parcarea unei biserici din apropiere. Voia să discute despre fapta tatălui său.

Părinţii lui Christian s-au despărţit pe vremea când el avea doar doi ani. De atunci, el abia îşi văzuse părintele. Tatăl său venea şi pleca din viaţa băiatului după bunul său plac. În loc să îi calce pe urme lui Shane, Christian a transformat greşelile tatălui într-un model onest de viaţă şi comportament.

Daily Mail

„A trebuit să fac acest lucru.” „Avea nevoie de o vorbă bună şi de o alinare de la cineva. Dacă nu aş fi făcut-o eu, atunci cine?”, a spus tânărul în legătură cu întâlnirea avută. Tona şi Christian s-au întâlnit în parcare, dar mai era încă o surpriză la care nimeni nu se aştepta. Christian i-a returnat bătrânei suma de 250 USD, bani pe care îi primise de la tatăl său pentru a pleca într-o excursie cu şcoala.

„L-am găsit atât de drăgălaş”, a spus Tona şi a continuat: „Orice băiat de 15 ani cu atât de multă conştiinţă este extraordinar”. Bătrâna a fost atât de impresionată de gest, încât a decis să nu accepte banii de la Christian. Tona dorea ca tânărul generos să se bucure de acea excursie.

Daily Mail

Tona şi Christian sunt exemple remarcabile de empatie şi altruism. Într-o lume în care atât de mulţi oameni sunt egoişti şi reci, ei ne arată că putem lupta împotriva răului cu bunătate.

Cu siguranţă nu îi este uşor să-şi vadă tatăl în arest şi apărând la ştiri. Dar băiatul ştie că tatăl său trebuie să plătească pentru propriile greşeli. Un singur lucru minunat a făcut acest om în viaţa lui: pe fiul său, în vârstă de 15 ani, care încearcă să facă din această lume un loc mai bun…

Distribuiţi dacă sunteţi de acord că avem nevoie de mai mulţi oameni asemenea lui Christian!

Ţi-a plăcut acest articol?