LiveBiz
Bătrâna abandonată de toată lumea primește vizita unor polițiști care iau cina cu ea și o tund

Bătrâna abandonată de toată lumea primește vizita unor polițiști care iau cina cu ea și o tund

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bătrâna abandonată de toată lumea primește vizita unor polițiști care iau cina cu ea și o tund

Când o patrulă de poliţie din IJsselmonde, districtul Rotterdam, a observat că o bătrână stă întotdeauna singură, privind cu tristeţe pe fereastră, a decis să o viziteze pentru a afla mai multe despre viaţa ei. Agenţii au constatat că traiul de zi cu zi şi condiţiile în care au găsit-o pe doamna în vârstă nu erau cele mai bune: este vorba despre o femeie de 95 de ani, cu probleme severe de auz, singură şi abandonată, fără prieteni sau familie care să aibă grijă de ea; mânca foarte puţin şi asta a făcut-o să ajungă foarte slăbită, aproape doar piele şi os. Pe bună dreptate, poliţiştii au fost surprinşi că încă mai trăieşte…

imagine: Facebook

Femeia nu mai era capabilă să aibă grijă de propria persoană şi starea ei psihică era îngrijorătoare, pentru că era dezolată de singurătate. Probabil, pe termen lung, situaţia ar fi degenerat până la un punct fără de întoarcere. Însă odată ce gravitatea situaţiei a fost înţeleasă, agenţii au decis că vor întreprinde tot ce le stă în puteri să-i găsească un azil de bătrâni care să o găzduiască, oferindu-i tot ce îi trebuie şi făcând-o să-şi petreacă restul zilelor socializând.

Femeia de 95 de ani, care nu mai primise o vizită de mult timp, părea foarte emoţionată de interesul agenţilor şi aprecia foarte mult compania lor, vorbind liniştită şi fără nicio teamă, ca în compania unor vechi prieteni . Având în vedere că se apropia ora cinei, agenţii au întrebat-o pe bunică dacă vrea să ia masa cu ei, iar răspunsul ei a fost afirmativ.

UPDATE Ons doet het enorm goed om te zien dat er zoveel lieve berichten binnenkomen en dat mensen mevrouw willen helpen…

Publicată de Politie Basisteam IJsselmonde pe Marţi, 22 septembrie 2020

Aceasta nu a fost singură vizită a poliţiştilor, care au decis să se întoarcă la ea a doua oară câteva zile mai târziu. Femeia le-a spus că au trecut foarte mulţi ani de când a pus ultima dată piciorul într-un salon de coafură şi că în acea dimineaţă, aşa cum făcuse şi în anii precedenţi, a încercat să se tundă singură, dar fără succes. Poliţista a decis atunci să-i satisfacă dorinţa; a cumpărat o foarfecă şi i-a oferit un mic moment de frumuseţe, scurtându-i părul.

Aceşti poliţişti şi-au împărtăşit gestul tandru pe Facebook, primind mii de comentarii pozitive şi propuneri de ajutor pentru doamna în vârstă. Scopul partajării lor pe faimoasa reţea de socializare a fost de a sensibiliza oamenii cu privire la o realitate din păcate des întâlnită Olanda: abandonul persoanelor în vârstă. „Există mulţi vârstnici singuri în Olanda. Sperăm că oricine citeşte această postare ar putea să aibă grijă de o persoană în vârstă lăsată singură, chiar şi cu o simplă conversaţie.”

Comunitatea a salutat strigătul de ajutor al agenţilor, care s-au mobilizat imediat pentru a găsi un loc sigur în care să locuiască femeia de 95 de ani care acum, în sfârşit, a spus adio singurătăţii.

Ţi-a plăcut acest articol?