LiveBiz
Copilul cu autism are o criză şi se trânteşte la pământ: un străin decide să facă la fel şi reuşeşte să-l calmeze

Copilul cu autism are o criză şi se trânteşte la pământ: un străin decide să facă la fel şi reuşeşte să-l calmeze

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Copilul cu autism are o criză şi se trânteşte la pământ: un străin decide să facă la fel şi reuşeşte să-l calmeze

„Într-o lume în care poţi alege să fii orice, alege să fii bun” – dacă am trăi cu toţii după aceasta vorbă înţeleaptă, probabil, lumea ar fi un loc mai bun. Astăzi, însă, când bunătatea se arată din ce în ce mai rar şi suntem surprinşi, sau poate chiar suspicioşi, dacă un străin ne oferă ajutorul său. Din fericire, există oameni buni în lume care, în loc să judece, se opresc să asculte şi să-i ajute pe cei care sunt în dificultate. Natalie Fernando este mama lui Rudy, un copil autist în vârstă de 5 ani, ce trebuie de multe ori să se ocupe de crizele de plâns şi atitudinile agresive ale fiului său, care nu sunt întotdeauna uşor de gestionat. Într-o dimineaţă, în timp ce se plimba cu Rudy pe faleză, una dintre destinaţiile preferate ale celui mic, Rudy s-a trântit pe jos a început să plângă şi să ţipe, atrăgând atenţia trecătorilor. O singură persoană s-a deranjat să se oprească şi să întrebe dacă totul este în regulă. Intervenţia acelui bărbat i-a făcut literalmente ziua mai frumoasă Nataliei şi fiului ei.

imagine: Facebook / Better to be Different

Dacă ştim că este nevoie de atât de puţin pentru a schimba în bine ziua unei persoane, ne întrebăm de ce nu acţionăm mai des în această direcţie. Natalie îl ducea pe fiul ei Rudy la plimbare de-a lungul falezei, unul dintre locurile preferate ale copilului. Rudy suferă de o formă gravă de autism şi nu este întotdeauna capabil să gestioneze unele situaţii care, din exterior, par normale; de exemplu, cel mic are o problemă serioasă cu întoarcerea după ce parcurge un anumit traseu. Din acest motiv, Natalie încearcă întotdeauna să aleagă trasee ceva mai complexe. Cu toate acestea, pe faleză nu există alternative: singurul mod de reveni acasă este să refacă drumul în direcţia opusă. Iar Rudy nu a mai putut suporta: cel mic s-a pus pe jos şi a început să ţipe, atrăgând atenţia unor trecători care şi-au permis să-l judece fără să ştie povestea acelui copil.

imagine: Facebook / Better to be Different

Eroul zilei se numeşte Ian şi când a văzut copilul deznădăjduit întins pe jos, a întrebat pur şi simplu: „Este totul în regulă?” Ian s-a apropiat de Rudy şi l-a întrebat cum îl cheamă şi ce vârstă are. Natalie l-a avertizat, spunându-i că fiul ei suferă de autism şi, prin urmare, nu înţelege bine unele întrebări, aşa că bărbatul pur şi simplu a decis să se aşeze lângă el, punându-se pe burtă, la fel cum stătea şi copilul. Au rămas aşa o vreme, până când Rudy s-a liniştit complet. Cei doi au făcut şi o fotografie împreună, în care Rudy apare zâmbind iar criza lui pare un lucru din trecut. Natalie, care administrează o pagină de Facebook pe care publică aventurile şi problemele cu care se confruntă Rudy, a povestit acest episod cu lacrimi în ochi şi cu multă recunoştinţă. A fost o zi dificilă, atât pentru ea, cât şi pentru Rudy, dar un necunoscut a decis să o ajute necondiţionat. Ian i-a însoţit apoi pe Natalie şi Rudy până la maşină şi şi-a reluat alergarea.

Un episod de bunătate care menţine vie speranţa şi încrederea în umanitate.

Ţi-a plăcut acest articol?