LiveBiz
După ce a fost diagnosticat cu o boală gravă, tatăl îşi surprinde fiicele cu un ultim cadou pe care nu îl vor uita niciodată

După ce a fost diagnosticat cu o boală gravă, tatăl îşi surprinde fiicele cu un ultim cadou pe care nu îl vor uita niciodată

LiveBiz » Poveşti de viaţă » După ce a fost diagnosticat cu o boală gravă, tatăl îşi surprinde fiicele cu un ultim cadou pe care nu îl vor uita niciodată

În cadrul seriei de documentare „On the Road”, Steve Hartman îl întâlneşte pe Chris Rosati, un om în adevăratul sens al cuvântului, care, după ce a primit un diagnostic nemilos pentru o boală în faza terminală, a luat o decizie conştientă de a răspândi în rândul semenilor săi cât mai multă bunătate.

Acest lucru poate fi considerat pe bună dreptate o lecţie de viaţă adevărată pentru cele două fiice ale sale, Logan şi Delaney.

Chris Rosati fusese diagnosticat în 2012 cu ALS (Scleroză laterală amiotrofică), cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig. Nu există niciun tratament pentru o astfel de boală, iar pentru Chris, care a fost întotdeauna un ipohondru, diagnosticul venise ca o eliberare.

Acum nu mai avea nimic de pierdut şi trebuia să lase în urmă toată bunătatea de care putea da dovadă în aceste momente dificile.

CBS News

Compania „Krispy Kreme” a fost cea care l-a susţinut pe Chris într-unul din proiectele sale punându-i la dispoziţie 1000 de gogoşi pe care le-a împărţit copiilor şi celor din jur. Aceasta a fost prima dintre multele sale aventuri care promovau bunătatea. Nu după mult timp, bărbatul a iniţiat un nou proiect ce poartă numele de „Butterfly Grants” în care oferea şcolilor câte 50 de dolari cu mesajul de a începe să schimbe lumea. Copiii ar fi putut cheltui banii pe materiale, pentru un anumit proiect sau ar putea valorifica cei 50 de dolari pentru organizarea unei acţiuni de strângere de fonduri. Zeci de scoli din întreaga ţară au adoptat programul.

Inspectorul şcolar, Dr. Judith Palmer, a adus ideea în districtul său din Winsted, Connecticut. „Este imposibil să descriu în cuvinte cât de mult i-a ajutat acest program pe toţi cei implicaţi. Cred că majoritatea tinerilor îşi doresc să găsească modalitatea perfectă de a schimba ceva în lume astfel încât studenţii noştri să fie conştienţi de rolul lor în societate şi hotărâţi să devină factori de schimbare”.

Chris s-a implicat în ultimele luni de viaţă în multe astfel de acţiuni, iar faţa lui era mereu zâmbitoare. Din păcate, ultimele sale luni nu au fost cele mai bune. Doctorii îi făcuseră o traheostomie pentru a-i prelungi viaţa. Dorea să petreacă mai mult timp cu familia şi pentru a-şi răspândi bunătatea.

CBS News

Din nefericire, Chris Rosati a murit la vârsta de 46 de ani, dar pentru cei care l-au cunoscut şi mai ales pentru fiicele lui, darul bunătăţii a fost cu adevărat cel mai preţios. Fiica sa, Logan, a mărturisit într-un interviu: „A încercat să se împrietenească cu toţi oamenii, iar acest lucru nu e uşor de făcut. Sunt mândră de el”.

Acest om curajos a transformat o situaţie grea în ceva pozitiv şi va rămâne în memoria multor oameni pentru binele pe care l-a făcut. Vă rugăm să împărtăşiţi acest lucru ca un omagiu adus unui tată deosebit şi tuturor celorlalţi tătici uimitori din întreaga lume!