LiveBiz
După ce 20 de ani şi-a petrecut Crăciunul singur, acest bărbat primeşte acasă un brad şi un grup de colindători

După ce 20 de ani şi-a petrecut Crăciunul singur, acest bărbat primeşte acasă un brad şi un grup de colindători

LiveBiz » Poveşti de viaţă » După ce 20 de ani şi-a petrecut Crăciunul singur, acest bărbat primeşte acasă un brad şi un grup de colindători

Sezonul sărbătorilor de iarnă este o perioadă a anului în care revederea cu cei dragi este o adevărată tradiţie. Toată lumea încearcă să petreacă câteva momente paşnice şi liniştite în familie şi pentru mulţi aceasta este cea mai frumoasă parte a Crăciunului. Din păcate, nu toţi au posibilitatea de a împărtăşi fericirea cu oamenii pe care îi iubesc.

De fapt, mulţi oameni sunt singuri chiar atunci când au cea mai mare nevoie de companie. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele în vârstă, care ajung să trăiască zile cu adevărat întunecate şi triste. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Terence, un britanic în vârstă de 78 de ani, care ultimele 20 de Crăciunuri şi le-a petrecut singur. Din fericire, însă, ceva avea să se schimbe…

Imagine: BBC Breakfast / Facebook

Bărbatul în vârstă din Oldham, Anglia, nu are cu cine sărbători Crăciunul de 20 de ani. O experienţă neplăcută în care cu siguranţă nimeni nu şi-ar dori vreodată să fie. Totuşi, prin munca sa voluntară alături de organizaţia Age UK, lucrurile s-au schimbat pentru Terrence.

Asociaţia, care ajută persoanele în vârstă să găsească îngrijire şi sprijin, l-a determinat să o cunoască pe Nancy, o femeie în vârstă de 90 de ani cu demenţă. Cu ea, dar la fel de singur, bărbatul a decis să ia masa de Crăciun. Povestea a ajuns la urechile postului BBC şi, în special, la realizatorii emisiunii BBC Breakfast care au dorit să-l intervieveze pe bătrânul de 78 de ani pentru a-i face cunoscută povestea.

Imagine: BBC Breakfast / Facebook

Prezentatorul Dan Walker i-a oferit lui Terrence un Crăciun cu totul special, nu numai împărtăşindu-i povestea, ci organizând totul pentru bătrân – cadoul fiind ambalat într-o surpriză pentru a crea atmosfera perfectă de Crăciun. Datorită ajutorului oferit de studenţii de la Oldham College, bărbatul a primit un brad de Crăciun complet decorat. În momentul în care Terrence s-a dus să deschidă uşa, a fost întâmpinat de acordurile melodiei „Silent Night”, colindul său preferat de Crăciun, interpretat în cor de toţi băieţii care îi aduseseră bradul.

Imagine: BBC Breakfast / Facebook

Este de la sine înţeles cât de mare a fost uimirea resimţită de acest om. De fapt, Terrence nu şi-a putut reţine lacrimile la vederea atâtor gesturi pline de generozitate. Studenţii erau acolo pentru el, pentru a-l înveseli într-un moment care, din păcate, îi adusese întotdeauna o stare de tristeţe şi singurătate.

Povestea sa a făcut înconjurul internetului şi, din acest motiv, Terrence a fost efectiv inundat de urări de bine şi mesaje de pace şi linişte. Nimeni nu ar trebui să ajungă să-şi petreacă singur sărbătorile de iarnă. La urma urmei, e nevoie de atât de puţin pentru a-i face pe cei care sunt mai puţin norocoşi să se simtă iubiţi şi apreciaţi.

Ţi-a plăcut acest articol?