LiveBiz
Secretul pe care niciun doctor nu ţi-l spune: Iată cum să scapi de păduchi repede şi ieftin!

Secretul pe care niciun doctor nu ţi-l spune: Iată cum să scapi de păduchi repede şi ieftin!

LiveBiz » Sănătate » Secretul pe care niciun doctor nu ţi-l spune: Iată cum să scapi de păduchi repede şi ieftin!

Când vedeţi un copil scărpinându-se în cap, primul lucru care vă vine în minte este că probabil are păduchi.

Aceste creaturi mici, umblând prin păr, reprezintă o experienţă destul de neplăcută, la fel şi eradicarea lor care îi sperie pe majoritatea oamenilor.

Niciun copil nu vrea să fie pieptănat cu un pieptene de os pentru a scăpa de păduchi. Nu numai că este dureros, dar acest procedeu parcă durează o veşnicie.

În plus, dacă copilul dumneavoastră este anxios şi agitat, procedura poate deveni aproape imposibilă.

Wikipedia

Păduchii nu sunt neobişnuiţi nici la adulţi, dar se împrăştie mai uşor printre copii, deoarece aceştia petrec mai mult timp unul lângă altul la grădiniţă sau la şcoală, dar şi în locurile de joacă.

Păduchii nu sunt fatali sau deosebit de periculoşi, dar să-i ai este totuşi o experienţă destul de neplăcută care poate provoca mult disconfort şi mâncărime. De asemenea, este important să scăpaţi de ei, deoarece se înmulţesc extrem de repede.

Există şampoane special concepute pentru a elimina păduchii, dar acestea nu sunt întotdeauna eficiente.

În primul rând, trebuie să petreceţi ore întregi eliminând toate ouăle. Pentru a trata şi ucide o întreagă familie de păduchi, veţi avea nevoie de mai mult de una sau două sticle, ceea ce poate deveni costisitor.

De aceea vă sugerăm să încercaţi această metodă!

Nu numai că este ieftină, dar nu necesită utilizarea de substanţe chimice, iar copiii nu trebuie să mai suporte tratamente ce pot dura ore.

Wikimedia Commons

Aveţi nevoie de următoarele:
• Un pieptene pentru păduchi;
• Apă de gură Listerine (sau orice alt brand);
• Oţet de vin alb;
• O pungă de plastic sau bonetă;
• Prosoape.

Flickr

Cum se procedează:

1. Umeziţi părul cu apă de gură, apoi acoperiţi-l cu o bonetă sau cu o pungă de plastic. Staţi cu soluţia pe cap o oră. Ar putea suna nebuneşte, dar păduchi într-adevăr nu iubesc mirosul puternic de apă de gură.

2. Clătiţi-vă părul şi apoi umeziţi-l din nou – de data aceasta cu oţet de vin alb. Oţetul ajuta la eliminarea ouălor. Lăsaţi oţetul pe părul acoperit timp de o oră.

3. Acum spălaţi-vă părul cu un şamponul pe care îl folosiţi regulat şi pieptănaţi părul cu pieptenul de os.

4. Dacă alţi copii de la şcoală au păduchi, pulverizaţi pe părul copilului apa de gură cu o oră înainte de a pleca de acasă pentru a preveni păduchii. Şi în plus – copiii tăi vor mirosi bine toată ziua!

În conformitate cu Healthy Life Center, această metodă este deosebit de eficientă şi nici copiii, nici dumneavoastră nu vă veţi expune la substanţe chimice.

Wikimedia Commons

Distribuiţi acest articol prietenilor dvs. de pe Facebook, astfel încât mult mai mulţi oameni să afle de acest truc util pentru a elimina păduchii!