LiveBiz
O fată cu dizabilităţi nu-şi poate reţine lacrimile după ce a fost victima unui episod de agresiune

O fată cu dizabilităţi nu-şi poate reţine lacrimile după ce a fost victima unui episod de agresiune

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O fată cu dizabilităţi nu-şi poate reţine lacrimile după ce a fost victima unui episod de agresiune

Oare nu este nimic de făcut? Bătăuşii există pretutindeni şi, din păcate, vor continua să existe dacă nu se promovează o educaţie mai atentă şi „rigidă” în familie şi la şcoală. Când ne întrebăm cum de este posibil ca în secolul XXI să ne confruntăm cu probleme precum rasismul sau agresiunea, două fenomene uneori legate printr-o linie roşie subţire, trebuie să fim conştienţi că încă există oameni aparent lipsiţi de orice valori morale. Pentru că acesta este adevărul: atunci când loveşti verbal sau fizic un individ „mai slab”, nu poţi fi decât lipsit de inimă… şi însoţit de o doză bună de laşitate.

Imagine: Facebook / Kerri Arnold

Kerry Arnold este mama unei fetiţe cu dizabilităţi care a căzut victimă la şcoala unde învaţă – agresorul a atacat-o fizic, lăsându-i urme evidente pe faţă şi pe braţe. Într-un mesaj disperat, mama a încercat să fie vocea fiicei sale, Aalyha, în vârstă de 12 ani.

Aalyha suferă de sindromul Angelman, o boală genetică care implică diverse tulburări, inclusiv cele legate de limbaj. Fetiţa nu este capabilă să-şi verbalizeze starea de spirit sau oricare dintre nevoile pe care le are, dar acest lucru nu înseamnă că nu simte bucurie, durere sau tristeţe ca noi toţi.

Imagine: Facebook / Kerri Arnold

Kerry, la fel ca multe alte mame, a decis recent să facă un pas înainte şi să facă public episodul de agresiune care a implicat-o pe fiica ei şi să-şi exprime toată tristeţea şi furia în urma acestui eveniment. Micuţa Aalyha urmează o şcoală din Hamilton, oraşul ei natal, care se adresează şi copiilor cu nevoi speciale; având în vedere starea ei, Aalyha este o ţintă uşoară pentru agresorii din şcoală şi cu această ocazie, mama ei a dorit să exprime gravitatea problemei. Aalyha a fost atacată de un coleg care i-a lăsat urme evidente pe braţe, spate şi faţă.

În videoclipul postat de mamă, micuţa cu greu îşi poate reţine lacrimile. Kerry a spus că aşa se simte fiica ei într-o „zi obişnuită de şcoală”.

Imagine: Facebook / Kerri Arnold

Este oare posibil ca şcoala (şi familia) să nu fi reuşit să identifice şi să corecteze anumite comportamente dăunătoare în rândul copiilor de astăzi? Bullying-ul este un fenomen inacceptabil, care din păcate prinde rădăcini în fiecare zi în această lume care îşi pierde treptat orice urmă de bunătate.

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate