LiveBiz
200 de fermieri rămân tăcuţi în timpul unei licitaţii pentru ca omul care şi-a pierdut ferma să o poată răscumpăra

200 de fermieri rămân tăcuţi în timpul unei licitaţii pentru ca omul care şi-a pierdut ferma să o poată răscumpăra

LiveBiz » Poveşti de viaţă » 200 de fermieri rămân tăcuţi în timpul unei licitaţii pentru ca omul care şi-a pierdut ferma să o poată răscumpăra

Există momente de cumpănă în viaţa fiecăruia când înţelegem cu adevărat cât de important este sprijinul celorlalţi. Vorbim despre toate acele situaţii în care, dintr-un motiv sau altul, viaţa devine atât de dificilă, încât fără ajutorul oamenilor care ne iubesc şi ne cunosc, nu am putea continua.

Fermierul american despre care urmează să citiţi în continuare este un om care a lucrat pământul toată viaţa, dar care, din cauza unei serii nefericite de evenimente, a ajuns în imposibilitatea de a nu se putea bucura de ferma familiei. Cu mulţi ani în urmă, un strămoş a vândut ferma de 32 de hectare unei rude care nu avea în gând să lucreze pământul. Acest lucru a supărat întreaga familie.

Rămas în prezent fără nimic, fermierul a avut ocazia să asiste la un spectacol de solidaritate cu adevărat rar şi minunat.

Imagine: Pikist – fotografie de arhivă

Totul s-a petrecut în Nebraska, un stat american cu o puternică vocaţie agricolă. David, al cărui nume de familie nu a fost dezvăluit, este unul dintre acei fermieri care şi-au cultivat dintotdeauna pământul ca sursă de existenţă. Este pur şi simplu singurul mod de viaţă pe care îl cunoaşte şi de aceea îşi desfăşoară activitatea cu multă dăruire şi pasiune. Când ferma de 32 de hectare i-a fost luată, totul s-a prăbuşit în jurul lui.

David, însă, a decis imediat că nu va renunţa. Ştia că trebuie să depună eforturi mari pentru a răscumpăra proprietatea care, din diverse motive juridice, fusese scoasă la licitaţie. Împreună cu tatăl său, a crezut că este mai bine să strângă cumva banii necesari pentru a-şi lua ferma şi, când a sosit ziua fatidică a licitaţiei, s-a întâmplat ceva incredibil.

La licitaţie s-au prezentat 200 de fermieri, un număr care anula orice şansă ca David şi tatăl său să mai poată câştiga ferma. În plus, fermierul nu şi-ar fi imaginat niciodată că acei oameni nu sunt acolo pentru a „concura” cu el, ci pentru a-l ajuta cu un gest simbolic.

Imagine: SSGT Scott Stewart / Wikimedia – fotografie arhivă

Când David şi-a făcut umila ofertă, nimeni nu a vorbit, nimeni nu a licitat mai mult, toţi au rămas în linişte totală, până când, după mai multe încercări ale adjudecătorului, ferma a fost repartizată celor care au deţinut-o şi au cultivat-o de generaţii întregi. Ceilalţi ofertanţi s-au adunat acolo doar pentru a „face figuraţie”, conştienţi de povestea lui David şi refuzând intenţionat orice amestec pentru a-l face să câştige.

O demonstraţie fantastică de solidaritate, care l-a impresionat profund pe bietul fermier. De fapt, ceilalţi „ofertanţi” nu erau obligaţi să se comporte astfel, totuşi au făcut-o de dragul său şi al familiei sale. Cu siguranţă, lumea are nevoie de mai multe acte de bunătate dezinteresate ca aceasta!

Sursă:
https://www.faithpot.com/nebraska-farmers-helps-young-man-buy-farm/
https://thebl.com/inspired-stories/200-nebraska-farmers-remain-silent-during-auction-so-young-man-can-buy-his-family-farm-back.html

Ţi-a plăcut acest articol?