LiveBiz
Câinele cu inima zdrobită refuză să părăsească locul în care familia lui l-a abandonat

Câinele cu inima zdrobită refuză să părăsească locul în care familia lui l-a abandonat

LiveBiz » Animale » Câinele cu inima zdrobită refuză să părăsească locul în care familia lui l-a abandonat

Toate animalele au dreptul la un cămin cald şi iubitor, mai ales în această perioadă în care multe zone ale globului sunt afectate de valuri de frig şi zăpadă. Cu toate acestea, mulţi oameni fără inimă insistă să ignore drepturile animalelor, lăsându-le în frig, fără apă, hrană sau vreo urmă de afecţiune. Iar povestea despre care veţi afla astăzi este un exemplu trist în acest sens.

O comunitate din Mechanicsburg, Cumberland County, Pennsylvania, a observat o femelă abandonată în apropierea unui parc local.

Anunţ

Căţeluşa era singură în frig şi nu lăsa pe nimeni să se apropie de ea!

Îngrijoraţi de soarta bietei căţeluşe, oamenii au contactat-o ​​pe Janine Guido, fondatoarea „Speranza Animal Rescue”, o cunoscută organizaţie locală de salvare a animalelor.

„Stătea în acelaşi loc, de parcă ar fi aşteptat să i se întoarcă familia. Dar aceştia nu au făcut-o niciodată”, mărturiseşte Janine.

„În prima şi a doua zi în care am vizitat-o, am reuşit să o hrănesc”, a spus Guido. „Totuşi, dacă încercam să mă apropii de ea cu latul special pentru a încerca să o capturez, fugea de fiecare dată”. Guido a fost foarte aproape să o prindă pe căţeluşa pe care a numit-o Carla, dar aceasta s-a speriat şi s-a ascuns în pădure.

„Parcul este o zonă foarte populată”, a explicat Guido. „Carla se speria de toţi oamenii din jurul ei”.

După două zile de căutări, nu au găsit niciun semn de-al câinelui. Oamenii au început să se îngrijoreze.

Din fericire, un apel sosit din comunitate i-a anunţat despre prezenţa Carlei. Aceasta fusese văzută dormind sub o verandă.

După mai multe încercări şi eforturi, în sfârşit au reuşit să o prindă. „Am reuşit! Sunt atât de încântată.” – a spus Guido. „Noua ei viaţă a început. De acum este în siguranţă şi o iubim.”

Guido explică cum a procedat în momentul în care a salvat-o de pe străzi: „Am făcut-o să mă însoţească până pe o verandă”, a spus ea. „Alte două femei au blocat intrările, aşa că nu a mai putut scăpa. Aşa am reuşit să o capturez şi restul este istorie.”

La veterinar, Guido a aflat despre Carla că are 10 ani, nu este microcipată și cântăreşte cu 15 – 20 de kilograme sub greutatea ei normală. „Niciun vecin nu o recunoaște. Nu există niciun raport la poliție”, a spus Guido. „Din păcate, credem că a fost abandonată și de aceea stătea nemişcată în același loc”.

Carla era epuizată după ce şi-a petrecut atâtea zile singură.

„Nu îşi putea ţine nici măcar ochii deschişi”, a spus femeia. Guido i-a găsit rapid o casă temporară, astfel încât Carla să poată avea imediat un loc sigur şi cald unde să se odihnească şi să se refacă. Când se va recupera complet, va fi adoptată!

„Este atât de dulce, dar atât de speriată”, a spus Guido. „Odată ce a urcat în maşina mea, a fost ca şi cum ar fi ştiut că este în siguranţă.”

Ceea ce ar fi putut avea un final trist, s-a încheiat cu bine şi totul datorită acestei femei inimoase! De acum înainte, pe Carla o aşteaptă o casă iubitoare şi o viaţă mult mult mai bună.

Ţi-a plăcut acest articol?