LiveBiz
Câinele salvează viaţa proprietarei după ce identifică o boală groaznică în nasul acesteia

Câinele salvează viaţa proprietarei după ce identifică o boală groaznică în nasul acesteia

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Câinele salvează viaţa proprietarei după ce identifică o boală groaznică în nasul acesteia

Când oferi bunătate şi compasiune, nu poţi intui niciodată cât impact poate avea fiecare acţiune de-a ta. Pentru Lauren Gauthier, optimismul său general şi natura ei grijulie au ajuns să-i salveze viaţa.

Ea şi-a dedicat întreaga viaţă salvării câinilor abuzaţi şi neglijaţi; pentru a le oferi o a doua şansă pe care altfel nu ar fi avut-o, prin intermediul Mission Beagle & Hound Rescue.

Când Victoria, o femelă copoi Coonhound cu un singur ochi, a fost găsită abandonată, Lauren a ştiut că trebuie să o ajute. Bineînţeles, nu ar fi bănuit niciodată ce avea să se întâmple după aceea…

Instagram

Încă de la prima întâlnire, Lauren şi Victoria au stabilit o legătură specială. „Căţeluşa simte când sunt supărată sau stresată”, mărturiseşte Lauren.

Curând, Lauren a observat că Victoria se comporta ciudat în preajma ei. Pe nasul lui Lauren era un mic punct roşu şi ori de câte ori Victoria era cu ea, aceasta adulmeca în jurul zonei cu probleme.

După o vreme, Lauren a hotărât să ceară sfatul un medic. Când a aflat diagnosticul, nu i-a venit să creadă ce i s-a spus.

Micul punct roşu s-a dovedit a fi un carcinom bazocelular, o formă de cancer de piele. Pentru că Victoria a identificat din timp problema stăpânei sale, Lauren a reuşit să beneficieze de o intervenţie chirurgicală care a eliminat ţesutul canceros înainte ca boala să se răspândească în alte zone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alchap2 (@alchap2)


„Este cu totul uimitor faptul că animalul meu de companie a fost atât de insistent în a adulmeca zona cu probleme”, spune Lauren.

„Operaţia însăşi mi-a schimbat înfăţişarea, iar dacă Victoria nu ar fi insistat, poate că aş fi ignorat acel punct, iar boala s-ar fi răspândit în tot corpul. Această rasă are un simţ al mirosul foarte dezvoltat, dar nu m-am gândit niciodată că voi beneficia personal de el!”

Lauren mai crede că acesta a fost modul în care Victoria s-a revanşat după ce a fost salvată de la abandon.

În plus, Lauren consideră că boala ei a apărut în urma şedinţelor pe care obişnuia să le facă la solar. Acum doreşte să îi avertizeze şi pe alţii despre acest pericol.

Instagram

Din fericire, Lauren s-a recuperat repede, iar acum este complet sănătoasă! Chiar dacă va purta pentru totdeauna o cicatrice pe nas, ea ştie că situaţia ar fi putut avea un final mult mai grav.

În ceea ce o priveşte pe căţeluşa Victoria… ea este fericită şi ştie că Lauren va fi mereu acolo pentru ea, graţie eforturilor sale eroice. Un argument în plus pentru cei care susţin că patrupezii nu au sentimente şi că acţionează doar din instinct!

Instagram

Câinii pot recunoaşte sentimentele umane. Deseori, reacţia câinelui atunci când te simte supărat este să stea lângă tine, în special acolo unde îţi ţii picioarele. Să afirmi că patrupezii nu au nicio intuiţie când vine vorba de emoţiile umane, este ridicol şi eronat. Asemenea copiilor, câinii sunt mult mai conştienţi de lumea din jurul lor, decât vor unii oameni să înţeleagă şi să accepte.

Distribuiţi dacă şi voi sunteţi de acord că patrupezii chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului.

Ţi-a plăcut acest articol?