LiveBiz
O adolescentă trece pe lângă un străin în supermarket. Aruncă o privire înapoi şi scoate imediat telefonul

O adolescentă trece pe lângă un străin în supermarket. Aruncă o privire înapoi şi scoate imediat telefonul

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O adolescentă trece pe lângă un străin în supermarket. Aruncă o privire înapoi şi scoate imediat telefonul

Karen Aguayo, studentă la Grand Canyon University şi prietenii săi au fost la cumpărături la magazinul local Costco din Arizona, când au întâlnit un bărbat care le-a atras atenţia. Clientul magazinului se plimba printre rafturi cu un coş de cumpărături motorizat, dar nu acesta a fost motivul care a atras toate privirile…

Ceea ce le-a captivat atenţia era mesajul scris pe tricoul pe care acesta îl purta. Din momentul în care adolescenţii au citit partea din spate a tricoului bărbatului, au început să şuşotească între ei.

Robert Duran (67 de ani) şi soţia sa s-au obişnuit cu cei care întorc capul după tricoul pe care bărbatul îl poartă. Ei ignoră privirile, dar cu siguranţă sunt dispuşi să discute cu oricine le-ar cere lămuriri despre mesajul imprimat pe tricou.

Mike Mozart / Flickr

Tricoul de culoare neagră are un mesaj scris cu litere albe, dar este memorabil pentru orice om care îl citeşte. Robert şi soţia lui speră ca odată ce persoana potrivită va vedea mesajul, lucrurile se vor rezolva.

kxrn / Twitter

Robert se confruntă cu insuficienţă renală şi face dializă de trei ori pe săptămână, în şedinţe de câte patru ore. El a fost în cele din urmă plasat pe o lista de așteptare pentru transplant de rinichi, după ce medicii l-au diagnosticat cu boală cronică renală în stadiul 5.

Deci, când Karen şi prietenii ei au citit mesajul de pe tricoul lui Robert, au hotărât să-l oprească pentru a-i adresa câteva întrebări. Pe tricoul lui scria: „Este nevoie de un donator de rinichi, tip B+. Intreabă-mă cum”.

kxrn / Twitter

Adolescenţii au simţit că este cazul să facă ceva pentru a-l ajuta pe acest om, aşa că Karen a postat pe Twiter fotografiile pe care le făcuse. Noua lor misiune era aceea de a-i întinde o mână de ajutor lui Robert, iar rezultatele au fost copleşitoare – mulţi oameni s-au interesat de starea lui Robert, iar postarea lui Karen a fost distribuită de peste 260.000 de ori.

Ea a declarat pentru publicaţia AZCentral:

„Odată ce am citit ce scria pe tricoul lui, am simţit ceva în inima mea… Am decis să pun pozele pe reţeaua de socializare, gândindu-mă că cineva care utilizează Twitter ar putea să-i doneze sau doar să ne ajute cu o distribuire a pozei pentru a găsi un donator.” Se pare că Robert nu este singura persoană din Arizona care aşteaptă o compatibilitate perfectă. Mai mult de 2100 de bolnavi au nevoie de un organ, potrivit Reţelei Donatorilor din Arizona.

kxrn / Twitter

Cele mai dificile lucruri pentru Robert şi familia sa nu sunt neapărat dializa şi efectele secundare ale bolii. Partea cea mai grea este aşteptarea.

Robert a mărturisit pentru AZCentral că soţia lui trece printr-o perioadă foarte dificilă. De fiecare dată când sună telefonul, se întreabă dacă acela va fi apelul salvator care-i va da o şansă la viaţă soţului ei.

Robert a spus că încă nu poate să creadă că o simplă deplasare la cumpărături a făcut posibilă o întâlnire care ar putea să-l salveze. Viaţa este plină de momente neaşteptate şi acesta este cu siguranţă unul dintre ele. El se referă la Karen şi la prietenii săi ca la „nişte sfinţi”. „Cred că Dumnezeu i-a scos în calea mea.”

În timp ce aşteaptă ca o minune să-i salveze viaţa, Robert îi încurajează pe toţi să ia în considerare posibilitatea de a deveni donatori de organe.

Ţi-a plăcut acest articol?