LiveBiz
Părinţii disperaţi cer ajutor pentru găsirea celor 2 copii dispăruţi. 15 minute mai tarziu câinele K-9 descoperă totul

Părinţii disperaţi cer ajutor pentru găsirea celor 2 copii dispăruţi. 15 minute mai tarziu câinele K-9 descoperă totul

LiveBiz » Animale » Părinţii disperaţi cer ajutor pentru găsirea celor 2 copii dispăruţi. 15 minute mai tarziu câinele K-9 descoperă totul

Prietenii noştri cu patru picioare ne ajută în multe feluri. Când nu au disponibilitatea să fie animale de companie loiale şi iubitoare, ei ajută la prinderea răufăcătorilor alături de ofiţerii de poliţie.

Simţul olfactiv foarte dezvoltat le permite să lucreze alături de soldaţi, detectând substanţe explozive, atât în zonele intens circulate, cât şi în teatrele de operaţiuni.

Când şi-au dat seama că cei doi copii ai lor au dispărut într-o pădure din Virginia în timp ce se jucau, părinţii au pornit o căutare contra cronometru pentru a le da de urmă.

Neavând succes, aceştia au apelat la poliţie, iar Bane, câinele K-9, a apărut însoţit de doi ofiţeri. Patrupedului i-au trebuit doar 15 minute pentru a transforma o situaţie disperată în ceva minunat.

Anunţ

Simţul olfactiv al unui câine este de 40 de ori mai dezvoltat decât al oamenilor şi poate detecta persoane îngropate sub dărâmături până la o adâncime de 12 metri. De asemenea, ei pot detecta sursa unui sunet cu o intensitate extrem de redusă (60 de decibeli).

Părinţii şi vecinii căutau de ore bune prin pădure, dar nu reuşeau să-i găsească pe cei doi copii în vârstă de opt ani, potrivit USA Today

Când poliţia a fost chemată, ofiţerii de la Powhatan Sheriff’s Office au sosit însoţiţi de Bane, câinele K-9 special dresat pentru astfel de situaţii.

După ce au aruncat o privire prin casă, au început să caute în pădure. În doar 15 minute, Bane a dat de urma copiilor şi apoi i-a localizat.

„De îndată ce copiii au fost în siguranţă, el s-a întors din nou în patrulare, aşteptând următoarea chemare la serviciu”, au scris ofiţerii de la Powhatan Sheriff’s Office într-o postare pe Facebook, lăudând faptele acestui câine incredibil.

Maintaining a K-9 program is expensive and very time consuming and that is why many agencies the size of the Powhatan…

Posted by Powhatan Sheriff’s Office on Sunday, March 24, 2019

Distribuiţi pentru a aduce un omagiu acestui câine minunat de poliţie şi tuturor celorlalţi patrupezi care îşi oferă serviciile lor nepreţuite în fiecare zi.

Ţi-a plăcut acest articol?