LiveBiz
În fiecare zi merge pe jos 6 km cu bunicul până la școală: în ziua absolvirii izbucnește în lacrimi de bucurie

În fiecare zi merge pe jos 6 km cu bunicul până la școală: în ziua absolvirii izbucnește în lacrimi de bucurie

LiveBiz » Poveşti de viaţă » În fiecare zi merge pe jos 6 km cu bunicul până la școală: în ziua absolvirii izbucnește în lacrimi de bucurie

Dacă ai avut „neşansa” de a te naşte într-o ţară deosebit de săracă sau într-o familie care trăieşte cu mult sub pragul sărăciei, singura metodă cu adevărat eficientă pentru a-ţi putea schimba statutul este o educaţie bună. Efraín Delgado este un băiat de 11 ani dintr-o zonă rurală a Argentinei, care a absolvit în cele din urmă şcoala elementară, în ciuda dificultăţilor evidente de a ajunge la unitatea de învăţământ. Băiatul a fost încredinţat bunicului său şi, împreună cu acesta din urmă, merge zilnic 6 km pentru a ajunge la timp la ore. Efraín nu a omis niciodată o lecţie, iar determinarea şi sacrificiile sale sunt un exemplu pentru toată lumea.

Imagine: Facebook / Hugo Baricheval

Tânărul elev locuieşte în Pampa del Indio, un sat din provincia Chaco, nordul Argentinei. Efraín a fost imortalizat într-o fotografie foarte emoţionantă, care a făcut înconjurul lumii: tânărul a primit diploma de absolvire a şcolii primare şi nu şi-a putut reţine lacrimile de bucurie. În timpul micii festivităţi de sfârşit de an, dirigintele Hugo Baricheval i-a înmânat diploma lui Efraín, care avându-l alături pe bunicul său, a izbucnit în lacrimi. Chiar şi bătrânul, printr-un gest plin de emoţie, şi-a acoperit faţa cu mâna.

Imagine: Facebook / Hugo Baricheval

Hugo Baricheval, profesorul lui Efraín, a spus povestea din spatele acestei fotografii impresionante: „Obţinerea acestui rezultat l-a costat foarte mult pe Efraín. El provine dintr-o familie foarte modestă. Mama lui l-a lăsat în grija bunicului încă de la o vârstă fragedă, împreună cu Celeste, sora mai mică. Şi ea învaţă la această şcoală, dar este mai norocoasă pentru că a primit o bicicletă cu care se poate deplasa”. Să-ţi depăşeşti condiţia în această regiune este o misiune foarte dificilă, iar profesorul Baricheval este unul dintre principalii susţinători ai elevilor săi, ajutându-i după puteri cu donaţii de haine, cărţi şi alte materiale didactice.

Să sperăm că sacrificiile lui Efraín pot fi un exemplu pentru toţi cei care au nevoie de un impuls suplimentar în ceea ce priveşte determinarea!

Ţi-a plăcut acest articol?