LiveBiz
Câinele dă din coadă afectuos în faţa stăpânei sale chiar înainte de a fi abandonat: videoclipul este sfâşietor

Câinele dă din coadă afectuos în faţa stăpânei sale chiar înainte de a fi abandonat: videoclipul este sfâşietor

LiveBiz » Animale » Câinele dă din coadă afectuos în faţa stăpânei sale chiar înainte de a fi abandonat: videoclipul este sfâşietor

Uneori, când asistăm la anumite episoade triste împotriva animalelor neajutorate, ajungem să credem că nu există limite pentru cruzimea umană şi că nu merităm afecţiunea necondiţionată pe care aceste creaturi ne-o pot oferi. Abandonarea unui câine este unul dintre cele mai mari acte de laşitate deoarece nu înseamnă doar să-i frângi inima bietului animal, ci şi să-l expui unor pericole cu care în mod sigur nu este obişnuit.

Videoclipul de mai jos evidenţiază, din păcate, exact un astfel de caz. În prim plan, o femeie şi credinciosul său Golden Retriever, pe care l-a găsit potrivit să-l batjocorească în cel mai crud mod, luându-l cu ea la o plimbare normală şi apoi fugind, lăsându-l singur şi abandonat.

Imagine: I Paw’d it Forward / Facebook

Filmarea este cel puţin înduioşătoare: femeia ajunge lângă o zonă împădurită însoţită de câinele ei la bord, parchează, iese, îl dă afară din maşină şi se preface că ar vrea să îl plimbe. Bietul câine, ignorând intenţiile fostei sale stăpâne, dă din coadă şi o urmează până când femeia, cu cruzime, rămâne puţin în spatele lui şi fuge înapoi în maşină, lăsându-l în acel loc.

Nimeni nu va şti vreodată ce simte un câine atunci când este supus unui astfel de tratament, dar vă puteţi imagina cu siguranţă. Confuzie, aşteptare, chiar tristeţe şi îngrijorare: prietenii noştri loiali cu patru picioare nu pot înţelege de ce oamenii i-au abandonat şi nu se mai întorc la ei.

Din fericire, graţie videoclipului, distribuit de Brandon Price şi Alyssa Ott, Golden Retriever-ul în cauză a reuşit să fie salvat şi a fost plasat în grija organizaţiei „I Paw’d It Forward”. „Nu există niciun motiv pentru a face aşa ceva – a scris adăpostul pe Facebook, comentând ce s-a întâmplat – există o mulţime de scuze, dar niciun motiv. Dacă decideţi că un patruped nu este pentru dvs., există multe alte posibilităţi”.

Imagine: Brandon Price / Facebook

În timp ce autorităţile locale o anchetează pe această femeie fără inimă şi fapta de care se face vinovată, câinele este din fericire bine îngrijit. Soarta acestuia ar fi putut fi cu mult mai rea, aşa cum se întâmplă, din păcate, cu mulţi câini abandonaţi cu laşitate de nişte oameni care nu ar merita să deţină vreodată un animal de companie.

Ţi-a plăcut acest articol?