LiveBiz
Pune un plic de ceai pe încheietura mâinii și câteva minute mai târziu: Rezultatul este incredibil

Pune un plic de ceai pe încheietura mâinii și câteva minute mai târziu: Rezultatul este incredibil

LiveBiz » Sănătate » Pune un plic de ceai pe încheietura mâinii și câteva minute mai târziu: Rezultatul este incredibil

Nimic nu se compară cu o cafea băută dis-de-dimineaţă. Cu siguranţă mulţi dintre noi îşi încep ziua cu o ceaşcă de cafea aburindă. Seara însă, cel mai indicat e să ne încheiem ziua cu o infuzie de ceai.

Toată lumea ştie cum se procedează: puneţi un ibric cu apă pe foc şi în cel mai scurt timp aveţi o ceaşcă cu apă fierbinte gata pregătită – după aceea, bineînţeles, adăugaţi un plic cu ceaiul preferat.

După câteva minute se scoate plicul şi se pune în coşul de gunoi. Dar de când am descoperit câte lucruri minunate poţi face cu plicurile folosite de ceai, am renunţat la obiceiul de a le mai arunca.

Mai jos veţi descoperi câteva idei ingenioase care au în prim plan plicurile de ceai utilizate. Veţi fi surprinşi cât de utile pot fi – şi chiar aţi putea să economisiţi nişte bani în viitor.

1. Calmează şi ameliorează arsurile solare

Luaţi o punguţă cu ceai negru şi clătiţi-o sub jetul de apă rece.

Acesta va fi noul dvs. cel mai bun prieten atunci când veţi avea o arsură în timpul verii sau când călătoriţi în străinătate. Ceaiul negru conţine acid tanic care ajută pielea să se vindece şi vă oferă o senzaţie prelungită de răcorire.

hawk684 / Flickr

2. Vindecă arsurile minore

Puteţi utiliza aceleaşi plicuri de ceai care se folosesc în cazul arsurilor solare, pentru o altă situaţie de urgenţă.

Dacă aţi suferit o arsură, aplicaţi un plic de ceai pe pielea afectată. Taninurile din ceaiul negru calmează şi grăbesc vindecarea arsurilor minore.

YouTube

3. Îndepărtează negii

Ştiaţi că ceaiul verde conţine antioxidanţi care pot preveni creşterea negilor? După ce s-a răcit, luaţi un plic de ceai utilizat şi puneţi-l pe vârful negului.

După 15 minute îndepărtaţi plicul de ceai şi înlocuiţi-l cu unul nou. Lăsaţi ca cel de-al doilea plic să acţioneze timp de încă 15 minute. Apoi, aşteptaţi câteva zile şi negii vor cădea.

4. Te scapă de cearcăne

Taninurile prezente în ceaiul negru pot, de asemenea, ajuta la calmarea pungilor umflate de sub ochi.

Data viitoare când beţi câte o ceaşcă de ceai, păstraţi plicurile. Puneţi-le într-un recipient mic şi băgaţi-le în frigider pentru o zi sau două. Apoi, când simţiţi că e timpul să faceţi ceva cu pungile de sub ochi, luaţi plicurile de ceai de la frigider şi puneţi-le pe cearcăne, lăsându-le să acţioneze în jur de cinci minute. Puteţi face asta în fiecare dimineaţă şi nu veţi mai avea mari probleme cu cearcănele.

Flickr/AmandaG

5. Elimină petele de grăsime

V-aţi obişnuit să lăsaţi vasele la înmuiat din cauza unor pete încăpăţânate de grăsime?

Pur şi simplu umpleţi chiuveta cu apă şi puneţi vasele murdare. Apoi, introduceţi câteva pliculeţe de ceai în apă. Acum, petele vor fi mult mai uşor de îndepărtat

YouTube

Vă invităm să descoperiţi mai multe remedii uimitoare, vizionând videoclipul de mai jos:

Nu ezitaţi să împărtăşiţi aceste remedii minunate cu familia şi prietenii de pe Facebook!