LiveBiz
Voluntarii salvează viţelul nou-născut care a fost maltratat şi era în stare foarte gravă

Voluntarii salvează viţelul nou-născut care a fost maltratat şi era în stare foarte gravă

LiveBiz » Animale » Voluntarii salvează viţelul nou-născut care a fost maltratat şi era în stare foarte gravă

Maltratat atât psihic, cât şi fizic, un biet viţel a fost salvat dintr-o situaţie care părea fără ieşire. După mult tratament, grijă şi dragoste, şi-a revenit şi trăieşte astăzi viaţa pe care o merită.

Este este o realitate faptul că o astfel de experienţă poate schimba modul în care acţionăm şi vedem lucrurile şi exact la fel s-a întâmplat şi în această poveste.

Megan Pereira, fondatoarea ONG-ului non-profit „Road To Refuge Animal Sanctuary”, situat pe coasta de est a Statelor Unite, în statul Connecticut, a descoperit acest caz care i-a schimbat semnificativ viaţa, făcând-o să devină chiar vegană.

Un viţel poreclit JD, venit pe lume prematur, a fost îndepărtat în mod iresponsabil de lângă mama sa. A fost atât de afectat încât a ajuns să-şi piardă pe jumătate vederea, pe lângă mai multe deficienţe imunologice.

„Are ceea ce se numeşte ‘eşecul transferului pasiv’, ceea ce înseamnă că nu a primit suficienţi anticorpi de la mama sa pentru a putea susţine un sistem imunitar sănătos”, explică Megan. „Din această cauză, s-a îmbolnăvit şi l-am tratat în cel mai bun mod posibil”, povesteşte ea.

Potrivit canalului TV ABC 27 News, slaba imunitate nu a fost cea mai mare problemă. În prima săptămână de la venirea sa pe lume, a trebuit să stea înlănţuit de un zid dormind în propriile sale deşeuri. Din fericire, a fost găsit şi salvat de Megan şi de alţi voluntari şi a fost scos din această oribilă stare.

Recuperarea sa nu a fost nici uşoară, nici rapidă, dar după multe tratamente şi îngrijiri, JD a reuşit în cele din urmă să-şi recupereze starea de sănătate.

„Chiar începe să-şi arate adevăratul caracter şi este cel mai amuzant viţel pe care l-am văzut vreodată”, a declarat ONG-ul într-o postare pe Facebook. „El devine mai puternic şi mult mai fericit”.

Dar viţelul nu a fost singurul care şi-a schimbat viaţa. Megan şi-a îmbunătăţit, de asemenea, perspectivă asupra lumii şi stilul de viaţă, după cum chiar ea explică mai jos:

„Recent, mulţumită lui, am devenit complet vegană. Mi-a deschis ochii despre cruzimea industriei de carne şi de produse lactate. Văzându-l prin ceea ce a trecut, m-a inspirat cu adevărat şi îi mulţumesc pentru asta”, mărturiseşte Megan. „Multe animale au trecut prin adăpostul nostru. Din păcate, unele ne-au părăsit, iar altele produc schimbări mai profunde decât altele, dar cu siguranţă acestea îmi transformă viaţa în bine”.

După toată această poveste, nici că ar putea exista un loc mai bun pentru JD decât adăpostul „Road To Refuge Animal Sanctuary”, alături de multe alte animale.

Ţi-a plăcut acest articol?