LiveBiz
O folie de aluminiu în spatele caloriferului: trucul perfect pentru a trece cu bine iarna şi a reduce costul facturilor

O folie de aluminiu în spatele caloriferului: trucul perfect pentru a trece cu bine iarna şi a reduce costul facturilor

LiveBiz » Trucuri Utile » O folie de aluminiu în spatele caloriferului: trucul perfect pentru a trece cu bine iarna şi a reduce costul facturilor

În timpul lunilor de iarnă este obligatoriu să aveţi un sistem de încălzire funcţional, care să asigure căldura potrivită în locuinţă. Este adevărat că iarna este destul de lungă şi, mai ales în unele regiuni ale globului, este şi destul de dură: prin urmare, rişti să te trezeşti la sfârşitul lunii cu o factură ameţitoare!

Atunci care ar fi soluţia? A tremura de frig în propria casă nu este deloc o opţiune plauzibilă. Mai jos vă invităm să descoperiţi un mic truc, pe care probabil îl ştiaţi deja, dar care vă poate ajuta atât cu economiile, cât şi în legătură cu starea de confort.

Ştiaţi că puteţi face economii la facturi şi în acelaşi timp să vă bucuraţi de mai multă căldură mulţumită unei banale folii de aluminiu?

Instalarea unui panou reflectorizant este o operaţie destul de simplă dacă aveţi de-a face cu un calorifer prins de perete şi poate face cu adevărat diferenţa. Puteţi apela cu încredere la banala folie de aluminiu şi la puţină bandă adezivă. Pe Youtube veţi găsi numeroase videoclipuri care vă arată cum să aplicaţi în mod corect folia de aluminiu în spatele caloriferului, evitând astfel disiparea căldurii. Dacă vreţi o soluţie un pic mai profesionistă, atunci renunţaţi la folia de aluminiu din bucătărie, în schimbul ei puteţi folosi oricând panouri reflectorizante de căldură, care pot fi achiziţionate din magazinele de profil sau chiar din online.

Datorită acestui truc simplu, folia de aluminiu plasată pe spatele caloriferului va reflecta căldura în camera în loc să o lase să scape inutil prin pereţii casei. Cu toate acestea, dacă aveţi deja o bună izolare termică a locuinţei, acest sfat se poate dovedi mai puţin eficient.

Ştiaţi deja acest truc?

Ţi-a plăcut acest articol?