LiveBiz
Mama îşi ţine pentru prima dată la piept bebeluşul de 364 de grame. Iată imaginile care au impresionat o lume întreagă

Mama îşi ţine pentru prima dată la piept bebeluşul de 364 de grame. Iată imaginile care au impresionat o lume întreagă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Mama îşi ţine pentru prima dată la piept bebeluşul de 364 de grame. Iată imaginile care au impresionat o lume întreagă

Angela şi Michael Bakker şi-au dorit dintotdeauna să aibă o familie împlinită şi au fost nespus de bucuroşi când au aflat că vor deveni părinţii unei fetiţe. Din păcate, din cauza unor complicaţii apărute în timpul sarcinii, copilul a venit pe lume cu 15 săptămâni înainte de termen! Din acest motiv, bebeluşul de 364 de grame şi de 25 de săptămâni avea destul de puţine şanse să supravieţuiască.

Chiar şi în faţa acestui obstacol, părinţii lui Naomi Joy nu au renunţat la ea. Echipa de medici din secţia de Terapie Intensivă Neonatologie a spitalului „Renown Regional Medical Center” a depus toate eforturile pentru ca fata să supravieţuiască şi să crească într-un mediu sigur. După două săptămâni de la naşterea fetiţei, Angela şi Michael şi-au văzut în cele din urmă visul cu ochii, când li s-a permis să-şi ţină la piept copilul frumos şi fragil!

Youtube – The Fabulous Bakkers

Contactul fizic direct între mamă şi nou-născut („piele pe piele”) este unul dintre cele mai importante lucruri pentru un copil, în special in cazul celor născuţi prematur. Naomi stătuse în tot acest timp într-un incubator în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală şi nu avusese ocazia să-şi simtă părinţii.

Acest tip de contact piele pe piele se mai numeşte şi „îngrijirea de tip cangur”. Specialiştii sunt de părere că acest lucru poate ajuta mut la dezvoltarea unui copil prematur. De aceea, echipa medicală a decis că este timpul ca Naomi să renunţe la incubator şi să permită mamei să îşi strângă micul îngeraş la piept pentru prima oară.

Youtube – The Fabulous Bakkers

Deşi a avut doar 364 grame la naştere, medicii au fost de părere că Naomi era într-o stare suficient de stabilă pentru a supravieţui. A fost nevoie de opt cadre medicale pentru a se putea efectua acest transfer din incubator către braţele mamei. Un caz fericit pentru că majoritatea spitalelor nu sunt de acord ca un copilaş atât de fragil să fie ţinut în braţe atât de curând.

Chipul Angelei exprimă bucurie pură când frumoasa ei fetiţă este aşezată la pieptul său. Momentul are o încărcătură emoţională deosebită, iar acest lucru se vede destul de clar în ochii mamei care strălucesc ca două pietre preţioase.

Youtube – The Fabulous Bakkers

Micuţa Naomi a petrecut încă 128 de zile în spital, sub privirile atente ale echipei de medici. Spre bucuria tuturor, după toată această aşteptare, ei au putut în sfârşit să-şi ducă micuţa prinţesă acasă. Datorită optimismului părinţilor şi profesionalismului cadrelor medicale, Naomi este acum o fetiţă frumoasă şi sănătoasă care se bucură nespus de dragostea pe care o primeşte din partea celor dragi…

Urmăriţi momentul în care mama îşi ţine copilul la piept pentru prima dată, dar şi cum arată fetiţa acum, în videoclipul de mai jos!

Aceasta este cea mai bună dovadă că nu există nimic peste care speranţa şi dragostea să nu poată trece. Distribuiţi dacă sunteţi de acord!