LiveBiz
Dúi, puiul care arată ca un hibrid de câine şi pisică a devenit o celebritate pe internet

Dúi, puiul care arată ca un hibrid de câine şi pisică a devenit o celebritate pe internet

LiveBiz » Animale » Dúi, puiul care arată ca un hibrid de câine şi pisică a devenit o celebritate pe internet

Oricine iubeşte câinii şi pisicile în egală măsură poate spune cu mâna pe inimă că s-a îndrăgostit iremediabil de Dúi, un ghem de blană care pare a fi un hibrid de câine şi pisică – împrumutând tot ce este mai drăguţ de la ambele specii.

Dúi („Raton”, tradus din vietnameză) locuieşte în Hanoi, capitala Vietnamului. Are cap de „câine”, în timp ce corpul său seamănă cu cel al unei pisici.

Căţelul a devenit o celebritate pe reţelele de socializare, în special pe Instagram, datorită aspectului său unic. Internauţii bănuiesc că Dúi poate fi un câine H’mong.

Rasă este originară din Vietnam şi este deţinută în mod obişnuit de locuitorii din partea de nord a ţării, aşa că nu este surprinzător dacă auziţi pentru prima dată despre această rasă. Potrivit portalului Asia Life Magazine, aceştia sunt consideraţi câini de vânătoare şi de pază excelenţi, precum şi o rasă incredibil de socială care se înţelege cu copiii şi alte animale.

Într-un interviu acordat site-ului Bored Panda, Hai Anh şi Tuan, proprietarii patrupedului, au spus că nu sunt siguri de rasa exactă a lui Dúi, spunând că „este un amestec dintr-o rasă nativă de câine şi un câine cu picioare scurte numit Dingo”.

„Dar [credem] că poate fi vorba şi despre o mutaţie genetică”, au adăugat ei, dezvăluind că puiul provine dintr-o provincie muntoasă.

Domnul Tran Dinh Thao, care deţine şi doi câini Hmong, a declarat pentru Asia Life că „sunt animale foarte loiale şi drăguţe, bune cu copiii, foarte prietenoase. Sunt, de asemenea, câini de pază foarte buni, care îşi vor proteja teritoriul”. Dúi a acumulat deja peste 250 de mii de adepţi pe reţelele de socializare.

Vă invităm să descoperiţi mai jos mai multe fotografii cu adorabilul „câine-pisică”:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Ţi-a plăcut acest articol?