LiveBiz
Paralizată, fără apă sau mâncare, căţeluşa a fost abandonată la poarta unui coafor. Finalul te lasă fără cuvinte

Paralizată, fără apă sau mâncare, căţeluşa a fost abandonată la poarta unui coafor. Finalul te lasă fără cuvinte

LiveBiz » Animale » Paralizată, fără apă sau mâncare, căţeluşa a fost abandonată la poarta unui coafor. Finalul te lasă fără cuvinte

În 2014, o căţeluşă cu paralizie la membrele posterioare a fost abandonată pe strada Zabala din Salta, Argentina. Aflată într-un cărucior cu rotile, patrupeda era legată cu un lanţ de poarta unui coafor. Avea un pachet de scutece lângă ea şi un bilet pe care erau scrise numele şi vârsta ei. Se explica, de asemenea, în acel mesaj, că proprietarul ei nu a mai putut să o păstreze.

Coafeza care a găsit-o a contactat organizaţia de salvare LUBA Salta şi doi dintre voluntarii de acolo au plecat pentru recuperarea câinelui. Ajunşi la faţa locului, şi-au dat seama că biata căţeluşă nu avea pic de mâncare sau apă. Era foarte speriată şi slăbită.

Au apelat la ajutorul reţelelor de socializare pentru a-i face cunoscută povestea şi o familie din Statele Unite s-a arătat interesată să o adopte.

Din păcate, când noua sa familie a ajuns în Argentina, şi-au dat seama că nu au fost bine informaţi cu privire la handicapul câinelui. În plus, Lunita dezvoltase o infecţie gravă cu stafilococ la nivelul tractului urinar, provocându-i leziuni şi scabie.

Lunita şi-a pierdut toată blana, de la abdomen în jos, inclusiv de pe coadă. Problemele sale de sănătate au făcut-o slăbească aproximativ 15 kilograme, lăsând-o aproape subnutrită.

Un nou început

Nu a durat mult până când o altă familie şi-a dorit să o adopte pentru a-i vindeca rănile şi a o ajuta să se recupereze. După nenumărate vizite la veterinar, tratamente medicale şi multă dragoste, Lunita a recuperat 25 de kilograme şi a reuşit să se însănătoşească.

Datorită unor donaţii venite de la mai mulţi iubitori de animale, noua ei familie a putut să îşi permită să îi facă căţeluşei tratamentele necesare. Fără generozitatea acestor oameni minunaţi, recuperarea ei ar fi fost imposibilă.

Şi a fost tare fericită cu noua ei viaţă plină de afecţiune. A alergat prin zăpadă, a mers în excursii şi a întâlnit prieteni noi. S-a bucurat chiar şi de un tort la petrecerea organizată cu ocazia celei de-a 11-a aniversări.

Cu toate acestea, la scurt timp după ziua sa de naştere, starea ei de sănătate s-a deteriorat semnificativ şi a trebuit să fie transportată la terapie intensivă.

În data de 8 iulie, proprietarul a anunţat cu inima frântă că Lunita i-a părăsit. „Mă simt ca şi cum o parte din sufletul meu a murit. Nu voi uita niciodată cât de mult a însemnat pentru mine. Mi-a schimbat viaţa pentru totdeauna. Am iubit-o foarte mult”, a scris el.

Povestea Lunitei s-a încheiat din cauza vârstei sale înaintate, dar este cel puţin liniştitor să ştim că şi-a trăit ultima parte a vieţii fără să fie chinuită, fiind înconjurată de oameni care au iubit-o cu adevărat.

Distribuiţi acest articol dacă veţi rămâne alături de animalul vostru de companie până la durerosul sfârşit al vieţii sale.

Ţi-a plăcut acest articol?