LiveBiz
Doamna în vârstă cheamă electricianul pentru o avarie: când vede că locuinţa se destramă, o repară gratuit

Doamna în vârstă cheamă electricianul pentru o avarie: când vede că locuinţa se destramă, o repară gratuit

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Doamna în vârstă cheamă electricianul pentru o avarie: când vede că locuinţa se destramă, o repară gratuit

Chiar dacă nu ne afectează personal, uneori întâlnim situaţii pe care cu greu le putem ignora. Când ne dăm seama că cineva are probleme, putem decide să nu ne oferim ajutorul – dar oare cum ne vom simţi apoi? John Kinney, un electrician din Woburn, Massachusetts (SUA), nu a putut rezista rugăminţii de a reveni la casa unei femei în vârstă pentru care mai rezolvase diverse probleme electrice. John fusese chemat să repare câteva lumini, dar odată ajuns în casă, a observat că problemele şi defectele afectaseră practic întreaga locuinţă. În weekend s-a gândit la femeia în vârstă care, singură şi fără pre mulţi bani, era nevoită să trăiască în aceste condiţii dificile. Un gând care l-a determinat să intervină personal.

Anunţ
Imagine: Youtube / CBS Evening News

Gloria Scott, o femeie singură, în vârstă de 72 de ani, îl chemase pe John să-i repare luminile, dar problemele pe care le avea cu casa ei depăşeau cu mult ceea ce electricianul şi-ar fi putut imagina: „Jumătate dintre lumini erau complet nefuncţionale, nu mai avea aragaz în bucătărie şi frigiderul era conectat la un cablu prelungitor care risca oricând să facă scurt circuit. Mai întâi am rezolvat cele mai grave probleme pentru a evita pericolele electrice imediate, apoi am pornit luminile şi aerul condiţionat. Când s-au aprins toate becurile, am văzut că tavanele se prăbuşeau, chiuveta bucătăriei era fisurată, iar casa, în general, era destul de murdară”, povesteşte John.

Imagine: Facebook / John Kinney

Bătrâna nu are familie care să o ajute şi nici destui bani pentru a plăti toate reparaţiile. John a decis să se implice el însuşi, oferindu-se să lucreze gratuit, ajutat fiind de câţiva voluntari, inclusiv de fratele său, Dan, pentru a reamenaja casa Gloriei. A o lăsa să se descurce singură nu era o opţiune viabilă.

Imagine: Facebook / John Kinney

După ce a adunat o echipă de voluntari (pe care i-a poreclit Gloria Gladiators), John a demarat, în paralel, o strângere de fonduri pentru „a ajuta o doamnă în vârstă drăguţă care are probleme”. Răspunsul vecinilor din cartier a fost copleşitor – Gloria habar nu avea că ar putea primi atâtea dovezi de dragoste!

Imagine: Facebook / John Kinney

În plus, pe lângă interiorul casei, şi exteriorul a trebuit curăţat şi renovat. Voluntarii chiar s-au ocupat de reamenajarea grădinii, care odată cu trecerea anilor devenise o adevarată junglă!

Imagine: Youtube / CBS Evening News

Gestul minunat de a o ajuta pe Gloria a reprezentat doar începutul unui proiect minunat şi frumos: Gladiatorii Gloriei, aşa cum li se spune, sunt „un grup de profesionişti şi voluntari care pot fi solicitaţi pentru a ajuta orice persoană în vârstă aflată la ananghie”.

Imagine: Facebook / John Kinney

O poveste frumoasă care ne restabileşte încrederea în oameni şi care ne aminteşte că, în viaţă, putem cere întotdeauna ajutor.

Sursă:
https://www.facebook.com/groups/596650597658579

Ţi-a plăcut acest articol?