LiveBiz
Copilul îşi dă ultima suflare aşteptând transplantul de inimă, dar dispariţia sa transmite un mesaj puternic care a devenit viral

Copilul îşi dă ultima suflare aşteptând transplantul de inimă, dar dispariţia sa transmite un mesaj puternic care a devenit viral

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Copilul îşi dă ultima suflare aşteptând transplantul de inimă, dar dispariţia sa transmite un mesaj puternic care a devenit viral

Cel mai îngrozitor coşmar al oricărei mame care aşteaptă un copil este acelea de a se împăca cu faptul că pruncul ei nenăscut are defecte congenitale. Aceasta nu este o veste uşoară pentru viitorii părinţi, cu atât mai mult cu cât greutăţile încep abia după venirea pe lume a micuţului.

Odată ce un părinte află că micuţul său se va lupta să rămână în viaţă, acea persoană trebuie să fie curajoasă şi să depună toate eforturile pentru a face faţă cât mai bine situaţiei.

Anunţ
Suha Dabit

Suha Dabit este mamă şi artist fotograf. Fiica ei, Nadia, s-a născut cu o malformaţie cardiacă congenitală, iar această experienţă a învăţat-o în primul rând cum este să-ţi priveşti copilul luptând pentru propria viaţă.

Suha Dabit

Din fericire, fiica ei a reuşit să treacă cu bine peste această grea încercare. Datorită acestei întâmplări, Suha a reuşit să împărtăşească experienţa pe care a trăit-o alături de fetiţa ei cu mamele din întreaga lume.

Suha Dabit

„După cinci luni şi jumătate de aşteptare, am primit apelul telefonic mult visat. Medicii au găsit o potrivire perfectă, o inimă completă cu patru camere, darul ei salvator, o nouă şansă la viaţă”, a declarat Suha pentru Love What Matters. „După aproape şase luni de aşteptare şi rugăciuni, am reuşit să o aducem pe Nadia din nou acasă. Acesta este motivul pentru care am vrut să devin fotograf.”

Suha Dabit

În urma acestei experienţe, Suha şi-a dedicat talentul de fotograf în sprijinirea altor părinţi aflaţi în situaţii similare. Ştie cât de stresante sunt acele momente critice când părinţii stau fără nicio putere lângă copilul lor în timp ce acesta se luptă să trăiască, aşa că îşi foloseşte abilităţile pentru a alina pe cât posibil lucrurile. „Am vrut ca şi alte familii să aibă poze cu micuţii lor pe care să le poată păstra pentru totdeauna”, explică femeia fotograf.

Suha Dabit

Munca ei poate că îi oferă motivaţia puternică de a continua, dar nu îi este deloc uşor. Suha mărturiseşte faptul că aproximativ 1 din 100 nou-născuţi vin pe lume cu un defect congenital de cord în fiecare an. Unii dintre aceşti copii reuşesc să se recupereze, datorită medicinii moderne şi donatorilor de organe. Din păcate însă, această femeie curajoasă priveşte cum mulţi alţi micuţi pierd lupta cu viaţa.

Suha Dabit

Însă dintre toate cazurile pe care le-a văzut, unul a marcat-o în mod devastator pe femeia fotograf, aşa cum s-a întâmplat şi cu familia iubitoare a acelui copil. Kristi şi Justin au privit cu inimile frânte, în timp ce fetiţa lor îşi dădea ultima suflare. Tristeţea pe care Suha a simţit-o pentru această familie a umplut paharul – a ştiut că venise momentul când trebuia să împărtăşească această experienţă cu oamenii din întreaga lume. Ea a dorit să sensibilizeze cât mai multe persoane în privinţa CHD (Bolile cardiace congenitale) prin intermediul unui mesaj puternic:

Suha Dabit

„Aş putea să vă spun că Adalynn a fost unul dintre cei 20 de copii care mor în fiecare zi, aşteptând un transplant. Sau v-aş putea spune despre experienţa mea de a mă afla în acea cameră pentru a documenta ultimele lor momente împreună ca familie de şase persoane. Dar nu există cuvinte care să descrie durerea şi iubirea la care am putut fi martoră”.

Suha Dabit

Femeia şi-a încheiat postarea cu un îndemn la speranţă: „Zboară cât mai sus, fetiţă scumpă”, a spus ea copilului drag plecat la îngeri prea devreme. „Te-ai luptat atât de tare şi ai emoţionat atât de multe vieţi”.

Suha Dabit

Mesajul ei a impresionat o lume întreagă. Dacă sunteţi în măsură să vă donaţi organele, trebuie să ştiţi că vor merge pentru o cauză nobilă. Sau dacă nu sunteţi în stare să faceţi asta, amintiţi-vă că doar compasiunea este calea pentru a repara o inimă frântă.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?