LiveBiz
Mulţi au râs de chipul acestui băieţel de 7 ani – dar răspunsul tatălui său i-a redus pe toţi la tăcere

Mulţi au râs de chipul acestui băieţel de 7 ani – dar răspunsul tatălui său i-a redus pe toţi la tăcere

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Mulţi au râs de chipul acestui băieţel de 7 ani – dar răspunsul tatălui său i-a redus pe toţi la tăcere

Din păcate, chiar şi în zilele noastre există foarte multă discriminare. Oamenii sunt umiliţi din cauza religiei, a culorii pielii, sau chiar pentru că s-au născut cu anumite boli rare, aşa cum veţi vedea mai jos. Un băiat de 7 ani a fost numit „monstru” de câţiva colegi doar pentru că este diferit. Drept urmare, tatăl său nu a stat cu mâinile în sân şi a decis să le dea o lecţie pe care nu o vor uita niciodată…

Jackson Bezzant, în vârstă de 7 ani, îşi mânca micul dejun la şcoală, când 3 băieţi mai mari s-au apropiat de el şi au început să-l umilească. Au spus că puştiul este „urât” şi l-au numit „monstru”. Un profesor a observat această scenă tristă şi a reuşit să oprească agresiunea înainte să se întâmple ceva mai rău.

Facebook – Dan Bezzant

Băiatul s-a născut cu Sindromul Treacher Collins, o boală genetică rară care deseori determină deformaţii ale formei şi mărimii diferitelor trăsături faciale. Din acest motiv, Jackson este aproape surd şi a trebuit să sufere câteva operaţii, urmând ca de-a lungul vieţii să suporte şi altele noi. Pe măsură ce boala avansează, aceasta îl face să fie diferit de restul oamenilor, copilul devenind o victimă a agresiunii persoanelor de toate vârstele.

„Odată, o femeie a trecut pe lângă noi şi am auzit-o spunând: Ai văzut chipul băiatului?”, mărturiseşte Dan Bezzant, tatăl copilului. După ce a auzit ce s-a întâmplat cu Jackson la şcoală, Dan a decis să le dea o lecţie agresorilor printr-o postare pe Facebook. Dar nu avea nici cea mai mică idee că acest lucru va deveni viral…

Facebook – Dan Bezzant

“Inima mea este sfâşiată acum, iar sufletul meu simte că este scos din piept. Acest tânăr frumos, fiul meu Jackson, trebuie să suporte remarci defăimătoare şi ignoranţă aşa cum nu i-a fost dat să întâlnească niciodată. El este numit zilnic urât, nebun şi monstru de către colegii săi de la şcoală. A ajuns să vorbească despre sinucidere şi are doar 8 ani!

El spune că nu are prieteni şi că toţi îl urăsc. Copiii aruncă cu pietre în el, îl împing şi îi adresează cuvinte oribile. Acordaţi un minut din timpul vostru şi imaginaţi-vă că ar fi copilul vostru. Acordaţi un minut din timpul vostru şi educaţi-vă copiii despre persoanele cu nevoi speciale. Vorbiţi cu ei despre compasiune şi iubire vizavi de semenii noştri. Boala lui se numeşte Treacher Collins… El a suferit o operaţie dificilă şi va avea şi altele în anii ce vor urma. Oricum, aş putea continua… dar educaţi-vă copiii.

Vă rog să împărtăşiţi tuturor mesajul meu. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple cu nimeni!”

Facebook – Dan Bezzant

Dan nu s-a aşteptat niciodată ca postarea lui de pe Facebook să devină virală, dar exact aşa s-a întâmplat. Acum, alţi copii de la şcoala lui Jackson se apropie de el şi de familia sa, dorindu-şi prietenia lor şi protejându-l de bătăuşii din şcoală.

În plus, în afară de tot sprijinul pe care îl primesc, tatăl şi fiul s-au întâlnit cu alţi doi copii din zonă care suferă de sindromului Treacher Collins! Acest lucru este foarte important pentru băiat, pentru că de acum ştie că nu este singurul aflat în această situaţie.

Suntem mândri de Dan pentru că le-a dat o lecţie importantă tuturor. Distribuiţi dacă credeţi că nicio persoană nu merită să fie discriminată!

Ţi-a plăcut acest articol?