LiveBiz
Cicliştii refuză să lase în urmă câinele deshidratat găsit pe marginea drumului – Aşa că decid să îl care în spate

Cicliştii refuză să lase în urmă câinele deshidratat găsit pe marginea drumului – Aşa că decid să îl care în spate

LiveBiz » Animale » Cicliştii refuză să lase în urmă câinele deshidratat găsit pe marginea drumului – Aşa că decid să îl care în spate

Oamenii cu suflet nobil şi sentimente înalte au o afinitate faţă de cei neputincioşi sau faţă de cei care, în acelaşi timp, trec prin momente dificile.

Acesta este şi cazul unui grup de ciclişti argentinieni, care s-au oprit din traseu pentru a ajuta un biet câine deshidratat ajuns la capătul puterilor şi care nu mai putea face nici măcar un pas.

Rodrigo, Alan şi Emiliano sunt trei tineri argentinieni care au făcut din sportul pe care îl practică un mod de viaţă. Ei organizează în mod constant antrenamente pentru a fi întotdeauna pregătiţi pentru orice competiţie care apare.

Într-una din zile, aflaţi în timpul unui astfel de antrenament, cei trei membri ai grupului sportiv „Team Marican” se deplasau prin Rio Negro, Patagonia, Argentina, când nu mică le-a fost mirarea să vadă ceva pe marginea drumului care i-a făcut să se oprească imediat.

Era un frumos patruped, aflat în condiţii deplorabile, foarte flămând şi însetat. Din motive necunoscute, bietul animal ajunsese în acel loc arid.

Dacă nu ar fi fost găsit de cei trei tineri cu suflet mare, câinele cu siguranţă ar fi pierit.

Cicliştii au abandonat cicuitul pe care îl făceau şi au decis să-l hrănească şi să-i ofere apă. Dar chiar şi aşa, starea lui deosebit de proastă şi oboseala au fost un adevărat impediment, astfel încât unul dintre sportivi a trebuit să-l poarte pe umeri în timp ce se deplasa cu bicicleta.

„Rodri, Alan şi Emiliano, cei trei membri ai echipei, au văzut căţeluşul abandonat care era deshidratat, i-au dat apă şi l-au adus mai aproape de zona urbană”, a declarat impresarul echipei.

L-au cărat în spate până când au ajuns într-un loc unde i-au putut oferi primul ajutor.

Membrii „Team Marican” au publicat videoclipul pe reţelele de socializare şi au provocat imediat uimire, înduioşare, dar şi multă simpatie în rândul utilizatorilor care au lăudat gestul lor faţă de animalul neputincios.

Comentariile de mulţumire la adresa celor trei tineri nu au întârziat să apară:

„Sunt adevăraţi sportivi, cu multă sensibilitate umană. Felicitări pentru inima voastră uriaşă şi pentru că aţi ajutat un animal care nu ştie decât să ne facă fericiţi”, a scris un internaut recunoscător.

Este extrem de înduioşător să vezi cum unul dintre sportivi a continuat să pedaleze, cu animalul pe umeri, pentru a-l duce la cel mai apropiat centru veterinar.

„Ce inimă mare, te lasă fără cuvinte, să cari un căţel atâta drum în timp ce mergi pe bicicletă este un exemplu fantastic! Dumnezeu să te binecuvânteze!” – a comentat un alt utilizator emoţionat.

Asistencia 👌

Rodri, Alan y Emiliano desde Villa Regina durante su entrenamiento asistieron a un perrito abandonado que estaba deshidratado, lo hidrataron y acercaron a la zona urbana!!! 👏👏👏

Posted by Marican Team on Tuesday, January 7, 2020

Cât de frumos ar fi dacă am urma cu toţii exemplul solidarităţii faţă de animale oferit de aceşti tineri minunaţi. Să dai o mână de ajutor unei persoane greu încercate sau aflate în pericol ne conduce pur şi simplu către o lume mai bună.

Distribuiţi această frumoasă poveste cu toţi prietenii şi persoanele dragi, pentru a da un exemplu tuturor. Şi să nu uităm să ajutăm mereu animalele atunci când au nevoie de noi.

Ţi-a plăcut acest articol?