LiveBiz
Casele din PET-uri reciclabile nu sunt doar economice, ci şi ecologice şi rezistente la cutremur

Casele din PET-uri reciclabile nu sunt doar economice, ci şi ecologice şi rezistente la cutremur

LiveBiz » Wow » Casele din PET-uri reciclabile nu sunt doar economice, ci şi ecologice şi rezistente la cutremur

Majoritatea pet-urilor pe care le aruncăm ar putea fi folosite pentru a crea lucruri fantastice. Din păcate, reciclarea deşeurilor şi reutilizarea lor nu sunt considerate practici esenţiale în societatea noastră. Dar dacă am avea o lipsă de resurse, aşa cum se întâmplă în Nigeria, am înţelege importanţa recipientelor pe care le aruncăm la coşul de gunoi în fiecare zi. În această ţară există case construite din PET-uri reciclate!

Acesta este un proiect al Dare, o asociaţie care militează pentru dezvoltarea energiilor regenerabile. În afara faptului că este o soluţie economică esenţială pentru o ţară săracă, este de asemenea ecologică, rezistenta la foc şi anticutremur.

Eco-technologies
Eco-technologies

Datorită crizei economice din Nigeria, puţini erau cei care îşi puteau permite o casă.

Eco-technologies

În acel moment a apărut ideea de a construi case din pet-uri, de a reduce costurile şi de a ajuta mediul înconjurător.

Eco-technologies

Şi totuşi cum de a fost posibil acest lucru? În primul rând, pet-urile reciclate au fost umplute cu nisip. Apoi, acestea au fost aşezate unul peste celălalt şi îmbinate cu un ciment special până când au format un zid.

Eco-technologies

Inginerii spun că această construcţie, pe lângă faptul că oferă siguranţă, este, de asemenea, extrem de rezistentă la alunecări de teren şi cutremur!

Eco-technologies

În plus, acestor case li se pot adăuga panouri solare şi sisteme care transforma deşeurile organice în metan. Cu o valoare calorică ridicată, gazul de depozit este un combustibil care poate fi utilizat eficient în motoarele cu gaz, pentru producerea de energie electrică şi termică în cogenerare.

Eco-technologies

Este nevoie de aproximativ 14.000 de pet-uri pentru a construi o casă şi de 200.000 pentru ridicarea unei şcoli.

Eco-technologies

Nigeria aruncă aproximativ 3 milioane de pet-uri pe an… deci aceste case reprezintă o modalitate excelentă de reutilizare a acestora.

Ce părere aveţi despre această idee? Vă invităm să ne împărtăşiţi impresiile în secţiunea de comentarii.

Ţi-a plăcut acest articol?