LiveBiz
„Ştiu cine dă şi cine nu”: un preot îşi acuză enoriaşii că au fost prea zgârciţi în donaţiile lor pentru parohie

„Ştiu cine dă şi cine nu”: un preot îşi acuză enoriaşii că au fost prea zgârciţi în donaţiile lor pentru parohie

LiveBiz » Ştiri » „Ştiu cine dă şi cine nu”: un preot îşi acuză enoriaşii că au fost prea zgârciţi în donaţiile lor pentru parohie

Credincioşii acestei parohii spaniole din Ciudad Real au fost complet şocaţi când preotul, în timpul uneia dintre slujbele sale obişnuite, i-a acuzat pe unii dintre cei mai credincioşi enoriaşi că sunt zgârciţi şi că nu au donat nici măcar 10 sau 15 euro pentru a ajuta la renovarea clădirii religioase.

O predică ce a fost înregistrată prompt şi încărcată pe YouTube şi care a generat un val de indignare, discuţii şi multe controverse.

Youtube / RT en Español

Preotul paroh al Bisericii Valdepenas din Ciudad Real i-a acuzat pe unii enoriaşi că nu au dat destui bani pentru ofrandele folosite ulterior pentru finanţarea renovării locaşului sfânt. În controversata sa predică, preotul paroh s-a abătut astfel asupra acestor oameni cu următoarele cuvinte: „Ştiu cine dă şi cine nu. Există un om care în ultimii opt ani mi-a spus de peste 15 ori că îmi va oferi datele contului său bancar pentru a-i percepe comisionul, dar nu mi le-a adus niciodată. Cum poţi avea un astfel de comportament, oamenii cred că suntem proşti. Sunt atent la toate; A păstra tăcerea nu înseamnă că sunt prost: ştiu cine a dat pentru lucrările de renovare şi cine nu a dat”.

Youtube / RT en Español

Restaurarea bisericii a costat în total un milion de euro; parohia a suportat jumătate din costurile restaurării, în timp ce alte instituţii publice şi private au oferit restul. Dar în timpul acestei predici, preotul a explicat că mai sunt 80 de mii de euro de plătit: „Săptămâna viitoare vom inaugura lucrarea şi nimeni nu m-a întrebat cât a costat, care este un subiect tabu, despre care nu vor să vorbească. Dar nimeni nu a întrebat cât mai rămâne de plătit […] Aceia dintre voi care cred că lucrurile sunt pe roze, gândiţi-vă că 10 sau 15 euro pe lună este ceea ce cheltuiţi în mod normal pe un rând de beri.”

Youtube / RT en Español

Mulţi dintre enoriaşii credincioşi s-au plâns de această insultă reală împotriva unora dintre ei, supărându-se atât de mult, încât au anulat botezurile programate în acea biserică sub îndrumarea preotului paroh.

Poate că până la urmă va înţelege şi preotul cât de mult a exagerat în timpul acestei predici!

Ţi-a plăcut acest articol?