LiveBiz
Faţa acestei fetiţe a fost mâncată de un raton. 13 ani mai târziu doctorii îi îndeplinesc visul printr-o operaţie istorică

Faţa acestei fetiţe a fost mâncată de un raton. 13 ani mai târziu doctorii îi îndeplinesc visul printr-o operaţie istorică

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Faţa acestei fetiţe a fost mâncată de un raton. 13 ani mai târziu doctorii îi îndeplinesc visul printr-o operaţie istorică

Când Charlotte Ponce avea doar trei luni, i s-a întâmplat o nenorocire care urma să o afecteze tot restul vieţii ori de câte ori se privea în oglindă.

Familia sa avea un raton ca animal de companie şi când părinţii ei au lăsat-o pe Charlotte în pătuţ cu biberonul plin cu lapte, ratonul s-a urcat lângă ea şi a muşcat-o de faţă. Se pare că ratonul îşi dorea cu ardoare laptele copilului.

Atacul animalului i-a distrus urechea dreaptă, nasul şi o parte din buză şi obraz.

ChiWeiWu / Facebook

Evenimentul tragic a însemnat pentru părinţii ei biologici pierderea custodiei fetiţei şi a fratelui ei mai mare. Copiii au fost plasaţi împreună la rudele lor, Sharon şi Tim Ponce, unde au avut parte de un nou început.

Dar din cauza evenimentului îngrozitor, Charlotte a avut mult timp probleme de socializare şi a luptat mereu cu depresia. Din fericire, ea a avut un mic grup de prieteni în şcoală care au susţinut-o.

ChrisClark / Facebook

În ciuda numeroaselor intervenţii chirurgicale de reconstrucţie a feţei, Charlotte nu s-a plâns niciodată în timpul acestor proceduri destul de dureroase, potrivit unui articol publicat de către Daily Mail.

În ultimii cinci ani, chirurgul plastician pediatru Dr. Kongkrit Chaiyasate, de la Spitalul Beaumont din Royal Oak, Michigan, a depus eforturi uriaşe pentru a reface chipul lui Charlotte.

Dar ultima operaţie a însemnat enorm pentru această fată curajoasă, deoarece medicii au lucrat pentru a-i consolida urechea folosind ţesuturi din stomac. În cele din urmă, va putea să-şi îndeplinească dorinţa la care a visat dintotdeauna – să-şi facă găuri în urechi pentru a putea purta cercei!

Fox35 / Facebook

Charlotte, care avea 14 ani în momentul acestei proceduri chirurgicale, a reuşit în sfârşit să poarte cele 50 de perechi de cercei pe care le colecţionase de-a lungul anilor.

În timpul operaţiei de 90 de minute, medicii au folosit ţesut prelevat din stomac pentru a oferi buzei superioare şi feţei mai mult volum.

Charlotte a fost optimistă în toată această perioadă şi cu ocazia fiecărei operaţii prin care a trecut.

„Ea este o luptătoare”, a declarat Dr. Chaiyasate pentru Detroit Free-Press. – „Nu a reclamat nimic niciodată, nu s-a plâns niciodată.”

Dar poate cea mai impresionantă concluzie a tuturor acestor lucruri prin care a trecut este că Charlotte vrea să devină inginer biomedical atunci când va creşte, astfel încât să poată face dispozitive protetice pentru acei oameni cărora le lipsesc părţi ale corpului.

Îţi dorim mult succes, Charlotte! Păstrează-ţi zâmbetul minunat.

Distribuiţi acest articol pentru a omagia curajul ei uimitor!

Ţi-a plăcut acest articol?