LiveBiz
Cu doar câteva zile rămase de trăit, câinele bătrân este adoptat şi depăşeşte toate aşteptările

Cu doar câteva zile rămase de trăit, câinele bătrân este adoptat şi depăşeşte toate aşteptările

LiveBiz » Animale » Cu doar câteva zile rămase de trăit, câinele bătrân este adoptat şi depăşeşte toate aşteptările

Toţi câinii merită să îmbătrânească demn şi graţios. Din păcate, există mulţi câini seniori cu probleme semnificative de sănătate care sfârşesc încărcaţi de tristeţe în adăposturi.

Cei interesaţi să adopte tind să prefere câinii mai tineri, în timp ce animalele în vârstă sunt trecute cu vederea. Este sfâşietor să vezi un câine bătrân suferind singur într-un adăpost.

În cazul protagonistului acestei poveşti, patrupedul renunţase complet să mai spere. Văzuse prea multe persoane interesate să adopte un animal trecând pe lângă el ani la rând. Se împăcase cu gândul că îşi va petrece restul zilelor într-un adăpost zgomotos şi supraaglomerat, fără un loc căruia să-i spună „casă”. Dar într-o zi, soarta i-a surâs. O femeie pe nume Emma, ​​din Oregon, s-a arătat interesată de patrupedul senior. Şi, prin urmare, s-au făcut pregătiri pentru eliberarea acestuia din adăpost.

Emma i-a dat un nume demn şi pe care îl merita. Ea a decis să-l numească pe câinele senior Earl.

Când Earl a ajuns în Oregon şi s-a întâlnit cu mama lui adoptivă, aceasta a putut vedea că starea lui de sănătate era mai rea decât a crezut iniţial. Femeia a încercat să-l facă să mănânce, dar patrupedul nu avea poftă de mâncare. Mai ales când Emma a fost nevoită să îl hrănească cu seringa. Dar, din fericire, Earl a devenit mai puternic şi a reuşit să mănânce puţin în timp ce stătea culcat.

Apoi respiraţia lui Earl a devenit greoaie şi stomacul a început să se umfle. Trebuia să-l vadă imediat un veterinar! Acela a fost momentul când Emma a primit cele mai proaste veşti la care se aştepta: câinele avea insuficienţă cardiacă şi era timpul să se pregătească să-şi ia rămas bun. Următoarele 24 de ore au fost cruciale. Veterinarul i-a explicat că, dacă va supravieţui peste noaptea, exista o rază de speranţă! Şi ce credeţi? A reuşit să treacă peste acest obstacol!

A doua zi dimineaţă, Emma a coborât să-l vadă pe Earl şi el a întâmpinat-o cu bucurie, dând energic din coadă. În câteva ore se simţea mult mai bine şi era gata să joace. Revenirea lui a fost miraculoasă.

Veterinarul era de părere că Earl probabil mai are o lună de trăit. Dar au trecut 7 luni de atunci şi Earl continuă să fie puternic şi să înfrunte toate greutăţile.

Există atât de multe animale în vârstă care au nevoie de o casă. Ele sunt adesea ignorate. Puteţi discuta cu prietenii şi familia dacă sunt dispuşi să adopte un animal de companie.

Spuneţi-le că animalele în vârstă reprezintă un plus minunat în viaţa oricărei familie. Chiar merită să-şi trăiască zilele simţindu-se iubite şi apreciate.

Ţi-a plăcut acest articol?