LiveBiz
Câinele grav bolnav şi neglijat este adus în ultima clipă la veterinar. Câteva luni mai târziu e de nerecunoscut

Câinele grav bolnav şi neglijat este adus în ultima clipă la veterinar. Câteva luni mai târziu e de nerecunoscut

LiveBiz » Animale » Câinele grav bolnav şi neglijat este adus în ultima clipă la veterinar. Câteva luni mai târziu e de nerecunoscut

Orice iubitor de animale se întristează când vede un câine care a fost neglijat.

În timp ce majoritatea medicilor veterinari au văzut de-a lungul carierei o mulţime de situaţii, care mai de care mai gravă, tot ei sunt de acord că ceea ce s-a întâmplat cu Dobby poate fi considerat unul dintre cele mai impresionante cazuri.

Următoarea poveste despre cruzimea asupra animalelor şi salvarea ulterioară a fost raportată pentru prima dată pe site-ul The Dodo. Atenţie, imaginile vă pot afecta emoţional.

Când proprietarul lui Dobby l-a adus pentru prima dată într-o clinică din Florida pentru a-i face vaccinul, medicii veterinari nu şi-au putut crede ochilor.

De fapt, nici ei nu erau siguri că cel pe care îl priveau era un câine. Proprietarul „îl avea în grijă” pe Dobby de peste 5 ani şi aceasta era prima dată când s-a gândit să-l ducă la un medic.

Liz Ford

Starea de sănătate a lui Dobby era gravă.

În afară de cîteva smocuri de păr ramase în jurul botului și capului, patrupedul practic era complet chel!

În timp ce clinica Concerned Citizens For Animal Welfare se ocupă în principal de vaccinarea animalelor, angajaţii ştiau că trebuie să ia măsuri de urgenţă. Veterinarul Sara Harper, care lucra ca tehnician în acel moment, a decis imediat să transporte câinele la propria clinică.

„Am fost îngroziţi de starea în care se afla”, a spus Harper pentru The Dodo.

„Pe lângă corpul său lipsit de păr şi plin de răni, unghiile îi crescuseră atât de mult încât se încovoiaseră în pernuţe. [Proprietara] a recunoscut că soluţia pentru purici pe care o folosise atâţia ani pe pielea câinelui era o pulbere destinată covoarelor, lucru care i-a agravat şi mai rău sănătatea. Spunea că nu a vrut să cheltuiască bani cu câinele. Am rugat-o să ni-l predea şi a acceptat imediat.”

Liz Ford

Veterinarii s-au pus la lucru şi au început să îmbăieze câinele, să-i taie unghiile şi să facă tot ceea ce puteau pentru a-i uşura durerea. De asemenea, i-au luat sânge pentru a-i putea evalua starea de sănătate.

Dobby a rămas calm în tot acest timp. Probabil că şi-a dat seama că în sfârşit se afla în preajma unor oameni care îl îngrijeau şi era pur şi simplu recunoscător că încercau să-l ajute.

„A stat liniştit şi ne-a privit cu multă dragoste – ca şi cum ar fi ştiut că în cele din urmă este salvat”, povesteşte Harper.

După ce a fost tratat, Dobby a fost transferat la Pawsibilities Rescue, unde câţiva oameni cu suflet mare au continuat să-l îngrijească.

Liz Ford

Puţin câte puţin, Dobby a început să îşi revină.

Timp de multe luni, salvatorii i-au făcut băi medicamentoase zilnice şi, din fericire, în cele din urmă, tratamentul a funcţionat. Pielea lui s-a vindecat, blana a început să-i crească, iar el şi-a recăpătat încet sănătatea.

De asemenea, salvatorii i-au găsit o nouă casă.

Liz Ford

Liz Ford căuta pe Facebook un câine pe care familia sa să îl poată adopta, când a dat peste fotografia lui Dobby.

Ford s-a îndrăgostit instantaneu de el şi a ştiut din prima clipă că este exact ceea ce îşi dorea! În acel moment, însă, Dobby nu era încă pregătit să părăsească Pawsibilities Rescue. Mai avea nevoie de timp până să fie complet vindecat. Ford a aşteptat cu răbdare şi, între timp, a adoptat un alt câine de la organizaţie – un căţeluş adorabil pe nume Wylie.

În cele din urmă, Dobby era gata să se aventureze din nou în lume.

Deşi mai avea câteva tratamente de făcut, Ford era mai mult decât dispusă să aibă grijă de el. Dobby a fost transferat în noua sa casă, unde s-a adaptat imediat şi l-a întâlnit pe Wylie, noul său prieten. Vestea bună este că el şi Wylie sunt acum de nedespărţit. Potrivit lui Ford, toţi formează o familie fericită.

Liz Ford

Dobby are acum o blană strălucitoare de culoare albă şi şi-a recăpătat în totalitate puterile.

Pare atât de îndepărtată acea zi când a ajuns pentru prima dată la clinică, bolnav şi neglijat. Noua lui familie îi oferă toată dragostea şi l-a asigurat că nu va mai trece niciodată prin ceea ce a îndurat.

„Ei i-au vindecat atât trupul, cât şi sufletul”, mărturiseşte Harper.

„Privindu-l acum, nu ai cum să ştii prin ce a trecut! Este un câine norocos, frumos, cu cei mai buni proprietari.”

Mai jos este o poză din noua sa locuinţă, unde este iubit şi îngrijit.

Liz Ford

Distribuiţi acest articol tuturor celor care iubesc animalele.

Ţi-a plăcut acest articol?