LiveBiz
Fetiţa de 5 ani îşi goleşte puşculiţa pentru a ajuta un coleg de şcoală aflat în dificultate financiară

Fetiţa de 5 ani îşi goleşte puşculiţa pentru a ajuta un coleg de şcoală aflat în dificultate financiară

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Fetiţa de 5 ani îşi goleşte puşculiţa pentru a ajuta un coleg de şcoală aflat în dificultate financiară

Generozitatea copiilor nu cunoaşte limite şi, în majoritatea cazurilor, ar trebui să ne raportăm la ei în materie de fapte bune. Compasiune, prietenie, dragoste: sentimente importante pe care un copil de 5 ani le cunoaşte adesea mai bine decât un adult de 35 de ani.

Sunshine Oelfke este o fetiţă de 5 ani care a devenit zâna cartierului în care locuieşte şi care a cucerit inimile multor concetăţeni cu un gest simplu, dar plin de dragoste. Fetiţa şi-a deschis puşculiţa şi a golit-o de toate economiile, pentru că trebuia să ajute de urgenţă un coleg de şcoală aflat în impas.

Imagine: Youtube / Sunshine & Jackie Oelfke

La şcoala unde învaţă micuţa Sunshine, fiecărui copil i se oferă lapte drept gustare zilnică, dar numai dacă părinţii şi-au plătit contribuţiile pentru cantină. Este posibil ca unii copii să nu primească porţia din cauza unor situaţii financiare instabile şi familiale. În faţa unor astfel de situaţii, profesorii îşi pot exprima compasiunea numai atunci când sunt nevoiţi să refuze laptele copiilor. Sunshine Oelfke, însă, nu a vrut să cedeze în faţa unei astfel de nedreptăţi şi, la întoarcerea acasă, a decis să doneze toate economiile bunului său prieten şi coleg de şcoală.

Imagine: Facebook / Jackie Sue Oelfke

Când bunica Jackie a văzut că fetiţa golise puşculiţa, a întrebat-o care este motivul. Răspunsul nepoatei sale a făcut-o să plângă. Fetiţa i-a spus că urma să ducă banii la şcoală pentru lapte, iar bunica i-a explicat că nu trebuie să-şi facă griji, pentru că, probabil, părinţii colegului deja plătiseră cotizaţia; În acel moment, Sunshine s-a uitat către bunica ei şi i-a răspuns: „Mama prietenului meu nu are bani pentru lapte, dar eu am”. Bunica a făcut apoi toate demersurile pentru a o ajuta pe Sunshine în misiunea ei, trimiţând banii profesorilor.

Un gest de mare generozitate care a impresionat atât de mult oamenii din comunitate, încât s-a organizat o „mică” strângere de fonduri (adunându-se peste 19.000 de dolari!), astfel încât niciun copil din şcoală nu va mai fi privat vreodată de raţia sa de lapte.

Ţi-a plăcut acest articol?