LiveBiz
Acest băiat a slăbit 80 kg pentru a putea dona rinichiul și a salva viața surorii sale mai mici

Acest băiat a slăbit 80 kg pentru a putea dona rinichiul și a salva viața surorii sale mai mici

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Acest băiat a slăbit 80 kg pentru a putea dona rinichiul și a salva viața surorii sale mai mici

Când Denise Coronado, în vârstă de 13 ani, a descoperit ca rinichii ei nu mai funcţionează aşa cum ar trebui, a fost o adevărată lovitură pentru întreaga familie. Episoadele în care micuţa trebuia să meargă la dializă au fost nişte momente foarte grele, mai ales pentru fratele ei, Jonathan.

Cu toate acestea, într-o zi a apărut un detaliu care a reprezentat o licărire de speranţă: fratele mai mare era un donator compatibil şi i-ar fi putut da un rinichi. Din păcate, acest lucru era imposibil din cauza greutăţii sale: Jonathan cântarea la acea vreme aproape 170 kg.

imagine: Jonathan Coronado

Iniţial, vestea l-a aruncat pe băiat în depresie. Fusese întotdeauna obişnuit să fie considerat „supradimensional” şi încercase mereu să evite fotografiile şi oglinzile pentru că nu-i plăcea aspectul său. Dar ideea că kilogramele în plus îl împiedicau să salveze viaţa surorii sale l-a făcut să se simtă extrem de vinovat. Drept urmare, a luat o decizie drastică.

Jonathan a început să urmeze o dietă strictă; a eliminat băuturile carbogazoase, pâinea şi dulciurile şi a început să facă plimbări lungi în parc. Impactul asupra corpului său a fost aproape imediat. Starea surorii sale i-a dat puterea să se ţină strict de dietă, iar în câteva luni a slăbit 45 de kilograme.

Pe lângă determinarea de a-şi atinge scopul, Jonathan a început să se simtă din ce în ce mai în formă şi mai încrezător în sine. Aşa că a continuat să slăbească, făcând tot mai multă mişcare. A ajuns astfel rapid la 88 kg, iar răspunsul medicilor nu a întârziat să apară: era gata să-şi doneze rinichiul.

imagine: Jonathan Coronado

Astăzi, Jonathan nu numai că a găsit bucuria de a trăi şi de a se simţi bine în corpul său, dar şi-a văzut literalmente sora renăscând. Transplantul a avut succes, iar fata este o liceană veselă şi sociabilă care a început să iasă afară şi să facă toate lucrurile care i-au fost interzise în timpul dializei.

Toate acestea, mulţumită dragostei şi hotărârii unui frate, care i-a făcut surorii sale cel mai frumos dar care poate fi oferit: viaţa.

Ţi-a plăcut acest articol?