LiveBiz
Pisica vizitează în fiecare zi curtea casei în căutarea prietenei sale canine care a murit

Pisica vizitează în fiecare zi curtea casei în căutarea prietenei sale canine care a murit

LiveBiz » Animale » Pisica vizitează în fiecare zi curtea casei în căutarea prietenei sale canine care a murit

A trecut un an de când Gracie, cea mai bună prietenă al lui Baby Grey, a murit, dar pisica apare încă în locul şi la ora la care obişnuiau să se vadă.

Precum un ceas, Baby Grey intră în curte şi stă în dreptul uşii glisante, sperând că prietena ei va veni în fugă şi o va găsi la fereastră. Neclintită, ea aşteaptă acolo uneori 20 de minute, alteori chiar mai mult.

Shea Belew Brennaman, proprietara lui Gracie, este profesoară în Decatur, Alabama şi a observat pentru prima dată misterioasa pisică venind în vizită în urmă cu doi ani şi jumătate. „Nimeni nu-i ştie numele”, a spus Brennaman. „Eu şi familia mea am poreclit-o Baby Grey.”

Când Baby Gray a intrat pentru prima oară în curtea lui Brennaman, a fost întâmpinată de Gracie, un câine de pază care era mai interesat să-şi facă prieteni decât să sperie intruşii.

„Gracie era o femelă eskimo american şi stătea afară bună parte din zi”, a spus Brennaman. „Iubea natura şi, în timp ce era o ocrotitoare a casei noastre, era prietenă cu toate celelalte animale cu care interacţiona.”

Gracie adora să-şi facă prieteni

Gracie era prietenă cu tot ce mişca pe proprietatea ei, de la veveriţe şi iepuri până la şoimi şi alte zburătoare. Şi era dornică să afle mai multe despre noua vizitatoare.

„Gracie a acceptat-o în curtea noastră imediat, iar cele două au devenit rapid cele mai bune prietene”, a spus Brennaman.

O dată cu trecerea timpului, vizitele lui Baby Gray au devenit tot mai dese. Gracie a fost întotdeauna o gazdă generoasă atunci când prietena ei felină îşi făcea apariţia. Şi părea că cele două animale şi-au găsit ceva familiar una în cealaltă.

„Lăsăm câteva roşii pentru Gracie pe pridvorul nostru, întrucât erau recompensele ei preferate, iar ea le împărţea cu pisica”, a spus Brennaman, „ceea ce era uimitor deoarece Gracie a fost foarte pretenţioasă în privinţa împărţitului mâncării”.

„Când Baby Gray a început să vină frecvent, cele două animale împărţeau mâncarea şi se relaxau la soare”, a spus ea. „Să stea tolănită în razele soarelui era activitatea ei favorită”.

În timp ce Brennaman se minuna de relaţia strânsă a animalelor, părea să fie în acord cu personalitatea câinelui. Gracie ar fi făcut orice pentru prietenii şi familia ei – inclusiv când şi-a salvat stăpâna de la atacul unui mocasin de apă, pe când era doar un pui de 8 luni.

„Avea o personalitate adorabilă”, îşi aminteşte Brennaman. „[Era] prietena tuturor şi era ca o mamă, în special cu Yorkie-ul nostru.”

La sfârşitul lunii octombrie 2017, imediat după ce a împlinit 12 ani, Brennaman a observat că Gracie a devenit apatică. O vizită la veterinar şi numeroase teste şi radiografii au dezvăluit cauza: Gracie avea un limfom agresiv.

„Gracie şi-a petrecut restul zilelor rămase pe veranda răcoroasă”, povesteşte Brennaman. „Cred că o parte din ea avea nevoie de alinare, dar, în realitate, îşi lua adio de la curtea în care trăise şi de la toţi prietenii ei.”

Iar Baby Grey era nelipsită de acolo.

„Baby Gray a venit să o vadă de mai multe ori în ultimele sale zile şi, cu toate că nu mai erau roşii pentru a le împărţi, cele două stăteau pe verandă doar pentru a fi una lângă cealaltă”, a adăugat femeia. „Aveau acel tip de legătură în care nu e nevoie să spui sau să faci ceva. Au vrut doar să fie una lângă alta.

Gracie a închis ochii în noiembrie 2017, la mai puţin de o lună după ce a fost diagnosticată cu cancer. Şi deşi moartea căţeluşei a fost un moment dificil pentru toată lumea, Baby Grey pare să-şi fi găsit o modalitate de a-şi alina durerea, realizând un ritual special în amintirea prietenei ei.

Felina refuză să creadă că prietena ei nu mai este…

„De la moartea lui Gracie, de câteva ori pe săptămână, Baby Gray vine pe veranda noastră”, spune Brennaman. „Vine mai întâi la uşă şi o caută pe Gracie. Nu ştiu cât aşteaptă, dar uneori stă chiar şi 20 de minute, apoi pleacă spre balcon unde stă o vreme înainte să se culce în căldura soarelui.”

Brennaman aşteaptă cu nerăbdare vizitele lui Baby Gray. Şi deşi urăşte să vadă pisica suferind, femeia are parte şi câteva sentimente înălţătoare.

„Mi se frânge inima când o văd pe Baby Gray căutând-o încă pe Gracie”, mărturiseşte Brennaman, „Dar în acelaşi timp îmi oferă atât de multă speranţă că aceste animale au stabilit o legătură atât de puternică.”

Distribuiţi această poveste impresionantă a unei prietenii adevărate. O prietenie despre care doar animalele sunt capabile să ne înveţe. Prietenie fără interese, în adevăratul sens al cuvântului.