LiveBiz
Un studiu recent concluzionează: Cu cât îţi îmbrăţişezi mai mult copilul, cu atât creierul lui se dezvoltă mai bine

Un studiu recent concluzionează: Cu cât îţi îmbrăţişezi mai mult copilul, cu atât creierul lui se dezvoltă mai bine

LiveBiz » Sănătate » Un studiu recent concluzionează: Cu cât îţi îmbrăţişezi mai mult copilul, cu atât creierul lui se dezvoltă mai bine

Sunteţi genul de părinţi care vă îmbrăţişaţi mereu copiii? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci nu încetaţi să faceţi acest lucru. Dacă nu o faceţi, nu mai aşteptaţi şi îmbrăţişaţi-vă copiii zilnic.

Conform unui studiu recent, afecţiunea fizică în timpul perioadei de dezvoltare a copilului este cu mult mai benefică decât s-ar fi crezut.

Shutterstock

Potrivit unui studiu recent care s-a desfăşurat în cadrul Spitalului de Copii Nationwide din Columbus, Ohio, cu cât îmbrăţişaţi mai mult un copil, cu atât creierul său se va dezvolta mai bine.

125 de copii, atât prematuri, cât şi născuţi la termen, au fost incluşi în studiul care a dorit să evidenţieze cât de bine răspund bebeluşii la atingerea fizică.

Rezultatele au arătat faptul ca bebeluşii născuţi prematur răspund afecţiunii mai puţin decât copiii care s-au născut la termen. Ceea ce a fost, de asemenea, evidenţiat a fost faptul că bebeluşii care au beneficiat de mai multă afecţiune din partea părinţilor sau a personalului spitalului, au avut un nivel mai ridicat al activităţii cerebrale.

Shutterstock

Potrivit cercetătoarei Nathalie L. Maitre, această ultimă descoperire ne spune că gesturi aparent simple, cum ar fi contactul corporal sau legănatul copilului în braţe, pot face o mare diferenţă în modul în care se dezvoltă creierul micuţilor. Înconjuraţi de iubire, bebeluşii tind să simtă altfel viaţa, iar calităţile lor psihice sunt amplificate.

Altfel spus, afecţiunea este vitală pentru dezvoltarea creierului. Aşadar, îmbrăţişaţi-vă copiii cât mai mult şi cât mai des – şi nu uitaţi să împărtăşiţi rezultatul acestui studiu pentru ca toţi părinţii să afle cât de important este pentru un copil să beneficieze de cât mai multă afecţiune!