LiveBiz
Asistenta adoptă o fetiţă născută prematur care nu primise nici măcar o vizită în 5 luni

Asistenta adoptă o fetiţă născută prematur care nu primise nici măcar o vizită în 5 luni

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Asistenta adoptă o fetiţă născută prematur care nu primise nici măcar o vizită în 5 luni

Există oameni care îşi doresc un copil şi care încearcă din răsputeri să-l aibă, dar din păcate nu sunt destinaţi să-şi împlinească visele. Evident, nu înseamnă că, dacă o femeie nu poate avea copii în mod natural, nu se poate gândi să apeleze la alternative cum ar fi, de exemplu, să adopte.

Liz Smith, asistenta şefă de la spitalul Franciscan Children’s din Brighton, Massachusetts (SUA), este doar una dintre aceste persoane, dar când a întâlnit-o pe micuţa Gisele în timpul turei sale din spital, ceva avea să se schimbe.

„Cine este acest mic înger?” a întrebat-o Liz pe una dintre asistente când a văzut-o prima dată pe Gisele, o fetiţă în vârstă de 5 luni. Copilul s-a născut prematur într-un alt spital şi a fost transferat mai târziu la Franciscan Children’s din Brighton, unde a rămas vreme de 5 luni fără să primească nici măcar o vizită. Încă de la naştere, Gisele suferea de sindromul abstinenţei neonatale, o afecţiune patologică care apare adesea atunci când o femeie urmează un tratament cu opioide în timpul sarcinii. Statul Massachusetts a luat-o în custodie pe Gisele la vârsta de 3 luni şi a transferat-o la Franciscan Children’s, deoarece plămânii ei aveau nevoie de îngrijiri de specialitate.

Deoarece nimeni nu se interesase de această fetiţă de când se afla internată în spital, serviciile sociale au început să-i caute o familie capabilă să o adopte. Liz, când a ajuns acasă după serviciu, s-a gândit la micuţa Gisele şi a decis că trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru a o adopta pe acea fetiţă frumoasă. Când şi-a pierdut mama la 19 ani din cauza cancerului de ficat, Smith a decis că cel mai bun mod de a-i aduce un omagiu ar fi să-i urmeze exemplul altruist. „Mama mea a fost asistentă medicală într-o secţie de pediatrie şi i-a pus întotdeauna pe alţii pe primul loc. Aşa că am crescut cu dorinţa de a deveni şi eu asistentă”, povesteşte Smith.

După ce a depus o cerere de adopţie pentru Gisele, Liz a început să o viziteze în fiecare zi după serviciu – stătea lângă pătuţul ei şi vorbea cu ea cu voce joasă.

Părinţii naturali au fost consideraţi incapabili să aibă grijă de fiica lor, drept urmare Liz a obţinut permisiunea statului de a o adopta pe Gisele. După 533 de zile în care cele două au împărtăşit o casă şi multă dragoste, în cele din urmă au putut să aibă şi acelaşi nume de familie: Liz a devenit oficial mama lui Gisele. Deşi Gisele încă mai trebuie să folosească un tub suplimentar pentru a se hrăni, cântăreşte 23 de kilograme şi a dezvoltat o adevarată pasiune pentru brânză, avocado şi pizza.

Nu ne mai rămâne decât să le dorim zile minunate împreună şi o viaţă fericită!

Ţi-a plăcut acest articol?