LiveBiz
Câinele „pierdut” este refuzat de fostul proprietar, dar norocul îi surâde după ce este adoptat de o familie iubitoare

Câinele „pierdut” este refuzat de fostul proprietar, dar norocul îi surâde după ce este adoptat de o familie iubitoare

LiveBiz » Animale » Câinele „pierdut” este refuzat de fostul proprietar, dar norocul îi surâde după ce este adoptat de o familie iubitoare

Un biet câine pe nume Bobi a fost observat rătăcind în aproprierea unei gări unde îşi punea în mod constant viaţa în pericol. Patrupedul şchiopăta, iar cu ochiul stâng nu mai vedea. Cu siguranţă îşi riscase viaţa de fiecare dată când era nevoit să traverseze calea ferată.

Salvatorii din organizaţia „Howl of a dog” s-au grăbit să ajungă la locul cu pricina pentru a afla mai multe despre starea lui Bobi. Cu toate acestea, câinele s-a speriat să vadă oameni apropiindu-se de el. A fugit de ei, încercând să scape. Dar salvatorii nu au renunţat şi l-au atras către o zonă mai sigură unde puteau să-l captureze mai uşor.

Obosit să tot fugă, la un moment dat Bobi a încetinit.

A văzut mâncarea pe care i-o oferea unul dintre salvatori şi şi-a dat seama că oamenii doar încercau să-l ajute. S-a apropiat de bună voie de salvator şi a acceptat să i se pună lesa şi să fie transportat la medicul veterinar. Ce băiat bun!

La clinica veterinară, medicul a descoperit că Bobi avea 9 ani, era microcipat, sterilizat şi cu vaccinurile la zi. Din păcate, o mai veche cicatrice de pe ochiul stâng indica faptul că îşi pierduse vederea după ce a fost lovit de cineva/ceva.

Salvatorii sperau că proprietarul va fi fericit să-şi revadă câinele, dar realitatea a fost cu totul alta.

Când a fost contactat, proprietarul lui Bobi a spus că patrupedul fugise de acasă, care se afla la 16 km de gară. Dar tot acesta dat de înţeles că bătrânul Bobi, parţial orb, nu mai era binevenit, lăsându-l fără niciun regret în grija salvatorilor.

Când starea lui generală a început să stabilizeze şi să aibă poftă de mâncare, salvatorii şi-au dat seama că habar nu avea că poate fi un animal de companie iubit. Avea nevoie de dresaj pentru a putea merge cu lesă. De asemenea, avea nevoie de ajutor pentru a învăţa să socializeze cu alţi câini. Dar, datorită naturii sale extrem de ascultătoare, blânde şi jucăuşe, a devenit în curând un câine încrezător!

În scurt timp, Bobi a reuşit să fie adoptat de o familie. În ciuda faptului că are o vârstă, îi place să se joace cu fraţii săi mai mici, Jack şi Bo. Când este epuizat de toate acele jocuri, se culcă pe canapeaua de lângă şemineu şi se bucură de ore bune de somn, la căldură şi în confortul unui cămin primitor! Nici că putea să-şi găsească un loc mai bun unde să-şi petreacă ultimii ani din viaţă şi suntem atât de fericiţi pentru el!

Salvarea lui Bobi de pe şinele de tren şi recuperarea care a urmat pot fi vizionate în videoclipul următor:

Ţi-a plăcut acest articol?