LiveBiz
Bărbatul merge la adăpost și adoptă un câine: Dar într-o zi în timp ce se plimbau, patrupedul se opreşte şi-l priveşte fix în ochi

Bărbatul merge la adăpost și adoptă un câine: Dar într-o zi în timp ce se plimbau, patrupedul se opreşte şi-l priveşte fix în ochi

LiveBiz » Animale » Bărbatul merge la adăpost și adoptă un câine: Dar într-o zi în timp ce se plimbau, patrupedul se opreşte şi-l priveşte fix în ochi

Majoritatea pisicilor şi câinilor în vârstă sunt animale adorabile care iubesc să se relaxeze şi să-şi petreacă timpul alături de proprietarii lor preferaţi. Aceste animale în etate adoră să-şi copleşească stăpânii cu dragoste şi afecţiune. Din păcate, animalele bătrâne care sunt abandonate la adăposturi au deseori parte de momente dificile în a-şi a găsi un cămin. Acestea sunt adesea trecute cu vederea în favoarea puilor.

Pentru a încuraja oamenii să adopte animale de companie bătrâne şi cu nevoi speciale, PETA a colaborat cu cântăreţul Yusuf Islam – cunoscut sub numele de Cat Stevens. Cu 50 de ani în urmă, acesta a lansat o piesă care celebrează legătura dintre oameni şi câinii lor numită „I Love My Dog”. În cinstea celei de-a 50-a aniversări a cântecului, Cat Stevens a permis PETA să folosească piesa într-un videoclip care demonstrează cât de frumos poate fi să adopţi un animal trecut de prima tinereţe.

YouTube

Videoclipul emoţionant ne înfăţişează cât de mult se schimbă viaţa unui om atunci când adoptă un câine senior de la un adăpost. Din primul moment în care cei doi se uită unul la celălalt, este evident că împărtăşesc o legătură puternică.

YouTube

Omul duce câinele acasă. Pentru că era totuşi un câine needucat, la început în casă era un adevărat dezastru. Patrupedul decide să caute prin gunoi pentru a vedea dacă găseşte ceva bun. Când proprietarul descoperă ceea ce făcuse prietenul său canin, acesta nu îl ceartă; el doar râde şi curăţă mizeria.

YouTube

Cu vorbe spuse cu blândeţe şi mângâieri tandre, bărbatul a reuşit să-l facă pe cel care acum îi era bun prieten să se comporte „civilizat” atât în casă cât şi în exteriorul ei.

Câinele şi proprietarul său au  parte de o mulţime de momente nepreţuite în timpul ieşirilor zilnice, iar serile îi găsesc pe amândoi relaxându-se împreună pe canapea.

Dar într-una din zile, câinele şi-a privit stăpânul său fix în ochi într-un fel în care nu-l mai privise până atunci. Proprietarul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. El a dus câinele la veterinar care cu mare regret l-a informat că patrupedul se apropia de finalul vieţii.

YouTube

Proprietarul a fost devastat de pierderea celui mai bun prieten, dar în acelaşi timp, el a învățat câtă bucurie îţi poate aduce un câine senior în viață.

Povestea se încheie aşa cum a şi început şi anume prin apariţia între ziare şi scrisori a aceluiaşi flyer care promova adopţia unui patruped ca animal de companie.

Cu lesa în mână, bărbatul iese pe uşă – îndreptându-se cu siguranţă spre acelaşi adăpost de animale…

YouTube

Acest videoclip ne dezvăluie cât de frumos este să adopţi un animal de companie senior. Făcând un asemenea gest, poţi aduce o bucurie fără margini animalelor aflate în ultima perioadă a vieţii. Doar urmăriţi videoclipul de mai jos!

Prietenia necondiţionată a unui animal de companie ne poate schimba uneori întreaga viaţă.

Dacă sunteţi de acord, distribuiţi acest articol cu prietenii și familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?